Anahtar Kelimeler: Vekiller Halk Günü buluştu

Vekiller Halk Günü´nde buluştu

Vekiller Halk Günü´nde buluştu

Vekiller Halk Günü´nde buluştu

?Buna müsaade etmeyeceğiz?

Halk günü uygulaması kapsamında Kırıkkale´ye gelen Ak Parti Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir Anayasa Komisyonunda HDP´li Milletvekilleri ile aralarında yaşanan tartışma konusunda açıklamalarda bulundular. Arbedenin ortasında kalan Milletvekili Demir ?Dağda, şehirlerde hendek kazarak elde edemediklerini anayasa komisyonunda elde etmeye çalıştılar, ama biz buna müsaade etmeyeceğiz? diye konuştu.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu´nda, AK Parti ile HDP´li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. AK Parti ile HDP´li milletvekilleri arasında çıkan yumruklu kavgada Ak Parti´den Yusuf Başer, Mehmet Demir, Ali İhsan Yavuz ve HDP´den Erdal Ataş, Feleknas Uca´nın yaralandığı iddia edildi. Komisyon toplantısı Pazartesi gününe ertelenirken, olaylı toplantıya ismi karışan Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir Kırıkkale´de halk günü uygulaması yaptı. Arbede arasında kalan her iki milletvekilinin de sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

Halk günü uygulaması öncesinde basın toplantısı düzenleyen Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir, mecliste önceki gün akşam yapılan Anayasa Komisyonu toplantısında yaşanan gerilim konusunda da açıklamalar da bulundu. Milletvekili Can ?Mecliste dokunulmazlıkla ilgili görüşmeler devam ediyor. Bu konuda özellikle HDP´nin ciddi manada bir mukavemeti var. Bizim burada söyleyeceğimiz şudur ki, bu memleketin, bu insanların vergisiyle TBMM´de Milletvekili görevini yaparken bu milletin askerlerine, güvenlik güçlerine, devletin birlik ve beraberliğine hiç kimse kast edemez. Kimse terörü ve teröristi savunamaz. Her halde dünya çapında da böyle bir meclis yoktur diye düşünüyorum? ifadesini kullandı.

SAVUNMAYA YÖNELİK HAREKETLER

Dünkü toplantıda da özellikle Adalet Bakanının üzerine yürüme söz konusu olduğuna değinen Can ?Kırıkkale Milletvekili arkadaşımız Mehmet Demir, Yozgat Milletvekilimiz Yusuf Başer, Sakarya Milletvekilimiz Ali İhsan Yavuz gibi milletvekillerimiz arbedenin içerisinde kaldı. Tabiki bunlar savunmaya yönelik hareketler oldu. Hiç kimse saldırma eğiliminde değildi. Bunlar görülmesi gereken arzulanan hareketler değil. Ama tabiki insanların da belli bir yere kadar sabrı vardır, bu sabrı metanetle göstermesi beklenirken, istenmeyen görüntüler yaşanabiliyor? diye konuştu.

MKE´YE PERSONEL ALIMI

Sıvı çelik üretimi için MKE´ye alınacak personel konusunda da detaylı bilgiler veren Can ?İlk etapta 129 kişi MKE Kırıkkale Ağır Silah ve Çelik Fabrikasına sıvı çelik üretimi için personel alımı yapılacak. Bu tesis Türkiye´nin sıvı çelik ihtiyacının yüzde 50´ye yakınını karşılayacak. Alımlar Mayıs´a yetişmez sanırım, Haziran ayına sarkar. İkinci etapta ise 99 kişi alınacak. Buda tahmin ediyorum 3 ay sonra olur. Personel alımı konusunda bir beklenti oluştu, bu konuda alınacak işçi dağılımı branşlarını da açıklamak istiyorum. İlk etaptaki 35´i işçi, Endüstri Meslek Lisesi Makine 10 kişi, Hidrolik pramatik 5 kişi, tesisat teknolojisi 7 kişi, Metal 2, elektrik 3, elektronik 7, endüstriyel otomosyol 1, teknik kadro da ise makine mühendisi 1, elektrik elektronik 1, elektrik elektronik teknikeri 1, inşaat teknikeri 1 şeklinde dağılımı olacak. İkinci etapta alınacak 99 kişilik personel alımında ise dağılım bunların 94´ü işçi olacak. Endüstri meslek meteoroloji 54 kişi, metal teknolojileri 12 kişi, kimya 6, motorlu taşıt teknikeri 11, makine teknolojisi 11, mühendisler ise meteoroloji mühendisi 2, metal döküm teknikeri 2? ifadesini kullandı.

TÜRK ADALETİNE TESLİM EDECEĞİZ

Anayasa Komisyonunda meydana gelen arbedenin içerisinde kalan Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ise olaylarla ilgili yaptığı açıklamasında ?İstemediğimiz bir olayın içerisinde kaldık. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, tabi ki teröristler boş durmuyor. Ülkemizin, birlik, beraberlik ve dirliğini bozmak için daha önce dağda denediler başarılı olamadılar, ilçelerde, kasabalarda, köylerde hendek kazarak denediler başarılı olamadılar, milletimiz hep sabretti bizde işin doğrusu genel kurulda sabrediyoruz. Dün ise Anayasa komisyonu toplantısı vardı. Ben Anayasa komisyonu üyesi değilim, Milli Savunma Komisyonu üyesiyim. Ama en çok şehit veren bir ilinde milletvekiliyim. Burada nasıl ocaklara ateş düştüğünü biliyorum. Annelerin, babaların nasıl metanetle evlatlarını kara toprağa verdiğini de biliyorum, bu duyarlılıkla o hassasiyetle bende orada bulunmak istedim.

HDP VÖEKİLLERİNE KINAMA

Dağda, şehirlerde hendek kazarak elde edemediklerini anayasa komisyonunda elde etmeye çalıştılar, ama biz buna müsaade etmeyeceğiz.  Dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında bizde üzerimize düşeni yapacağız, inşallah onlara da dokunulmazlıklarını kaldırarak Türk adaletine teslim edeceğiz. Bu vesileyle hem şehit ailelerinin, hem Kırıkkale halkının yüreğini bir nebzede olsun soğutmuş olacağız diye düşünüyorum. Tabiki bir arbede oldu, istemezdik, orada bakanımıza, yetkililerimize orada bir müdahale olursa bizde karşılığını veririz? dedi. Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay´da mecliste ortamın gerilmesi için fırsat kollayan HDP Milletvekillerini kınadıklarını söyledi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli