Anahtar Kelimeler: korkulan oluyor…!

Ve korkulan oluyor…!

Ve korkulan oluyor…!

Vahim bir durum!

Haberkale gerçeği açıklıyor!

MKE’nin şirketleşmesi ve bu yolla özelleşmesine karşı çıkanların ne kadar haklı olduğu da zaman ilerledikçe ortaya çıkıyor gibi.

İŞTE ACI GERÇEK

Kırıkkale MKE’nin şirketleşmesine karşı çıkmıştı. Bunda ne kadar haklı olunduğu da zaman ilerledikçe ortaya çıkmaya başladı. Anonim şirket statüsü ile zaten özel şirket statüsüne geçen MKE’de emekliliği gelenlere emeklilik baskısı yapıldığı, maaşı yüksek gençlere ise Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı şirketlere geçmesi amacıyla yol gösterildiği ileri sürülüyor. Gençlere genellikle Doğu bölgelerindeki şirketler önerildiği iddia ediliyor.

BÜYÜK BİR ENDİŞE VAR

Birkaç gündür kurumun yaklaşık bin kişilik istihdam sağlayacağına dair bilgiler paylaşılıyor. Ancak bunun gerçeği yansıtmadığı da konuşuluyor. Gerçeğin ise yaşlıların emekli edileceği, gençlerin ise başka kurumlara sevk edilerek yerlerine şirket statüsünde daha ucuz maliyetli işçi alınacağı ifade ediliyor. Bu durum kurumda çalışanlar arasında büyük endişeye yol açmış durumda. Şirketleşmenin bunu getirdiği konuşuluyor.

ADETA ÇARÇUR EDİLECEK!

MKE ile ilgili acı gerçeğin bu kadar kısa sürede ortaya çıkmış olması dikkat çekici bulunuyor. Bir çok kişi bu durumu bildikleri için kurumun şirketleşmemesi gerektiğini söylediklerini vurguluyorlar. Kurumun bahse geçen şekilde fabrika fabrika ya da atölye öteyle taşeronlara teslim edileceği ileri sürülüyor. Böylece MKE gibi büyük bir kurumun daha adeta şeker fabrikaları, Çaykur, kağıt fabrikaları ve diğer fabrikalar gibi adeta çarçur edileceği kaydediliyor.                       



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false