Anahtar Kelimeler: Valilik OHAL toplantısı

Valilik´te OHAL toplantısı

Valilik´te OHAL toplantısı

Valilik´te OHAL toplantısı

?Vatandaştan cesaret aldık?

Kırıkkale Valiliği´nde Milletvekilleri´nin de katılımı ile ilk OHAL toplantısı yapıldı. Toplantıda yaşananlar konusunda bilgi verildi. 15 Temmuz Fetullahçı terör örgütlerinin gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminden sonra Kırıkkale halkı dik bir duruş göstererek, demokrasinin arkasında olduklarını göstermişlerdi. Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, vatandaşların cesur tutumlarının kendilerini cesaretlendirdiğini ifade etti.

FAALİYETLERİ DURACAK

Haktankaçmaz, Fetullahçı Terör Örgütü´yle ilgili bir okula el koyduklarını belirterek, "Yine kentteki bu yapıyla alakalı okul, kurs, yurt benzeri 19 eğitim ve öğretim kuruluşunun faaliyetlerini durdurulması kararını imzalayacağım. Biz bakanlıkların belirledikleri politikalar ve talimatlar çerçevesinde hareket ediyoruz. Öğretmen eşi görevden uzaklaştırılan Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ile ilgili bakanlığın talimatını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

HAYATLAR ZORLAŞMAYACAK

Kırıkkale Valisi Haktankaçmaz, ?15 temmuz´da birlikte hareket etmemiz ve vatandaşlar sayesinde zor bir gece atlattık. Milletimizin duruşu darbecileri bastırdı. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.´´diye konuştu. Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ise, ? Biz 15 temmuz akşamı helalleşerek ayrıldık. Fakat hiçbir zaman umutsuz olmadık. OHAL keskinlikle vatandaşın hayatını zorlaştırmayacak´´dedi.

HAİNLERİ YAKALAYACAĞIZ

Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise ?darbe girişiminde ben Keskin´deydim. Biranda 100 kişi olduk ve Kırıkkale´ye hareket ettik. Meydana geldiğimizde inanılmaz bir kalabalık vardı.´´dedi. OHAL hakkında da bilgiler veren Öztürk, ?milletimize karşı bir durum yok. Devletin içine girmiş hainleri daha kısa sürede yargılamaktır´´Mehmet Saygılı ise Türk halkına ve Kırıkkale´lilere göstermiş oldukları duruştan dolayı teşekkür etti.

GENİŞ KATILIM

Kırıkkale Valiliği toplantısı salonunda gerçekleşen toplantıda Olağanüstü hal ile ilgili Vali Haktankaçmaz ve vekiller kısa bilgiler verdi. Toplantıya  Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz başkanlığında toplanan Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir,  Garnizon Komutanı Tüm General Asım Kocaoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,  Emniyet Müdürü Hasan Onar katıldı.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli