Anahtar Kelimeler: Vali koltuğu devretti

Vali koltuğu devretti

Vali koltuğu devretti

Vali koltuğu devretti

Yeni Vali projelerini anlattı

Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan kutlamaları kapsamında, Vali Ali Kolat, koltuğunu Şehitler Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Senem Akka`ya devretti.

Halkla iç içe olmak istiyorum

Temsili olarak vali olan öğrenci, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar`ı arayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı`nda alınan önlemler hakkında bilgi aldı. Gençlerin gelişmesi için projeler hazırlamak istediğini belirten Akka, "Geleceğimiz için onlara ihtiyacımız var. Kitap okumaları adına çalışmalar yapmak istiyorum. Eski valimiz de çok iyi şeyler yapmış. Onun üzerine taş koymaya geldim. Halkla iç içe olup onların sorunlarıyla yakından ilgilenmek istiyorum" dedi.

Emniyet'i aradı

Koltuğu devrederken bilgi veren Vali Ali Kolat, Vali görevi devleti temsil eder vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamaktır yapılan yatırımları kalkınmayı takip eder. Sosyal etkinlikler ve yatırımlar hazırlar eğitim, sağlık yatırmaları önde geliyor.  Kırıkkale huzurlu bir kent 1920'li yıllarda kurulan bir kent.  Burada valilik yapmak güzel bir görev” dedi. Vali Kolat konuşmasının ardından ise telefon kulanı ve valilik hakkında bilgi verdi. Vali Kolat'ın bilgilerinin ardından ise koltuğu devralan öğrenci Akka emniyet müdürü ve annesini aradı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli