Anahtar Kelimeler: Keskin’ gitti

Vali Keskin’e gitti

Vali Keskin’e gitti

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Keskin'de yapımı devam çalışmaları yerinde inceledi.

VALİ’DEN KESKİN ZİYARETİ

İlçeye gelişinde Kaymakam Tunahan Çil, Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Tekbıyıkoğlu, Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret ederek kamu hizmetleri, yatırımlar, projeler ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen İl Özel İdaresi ve Keskin Belediyesi iş birliği ile yürütülen sokak sağlıklaştırması çalışmalarının tamamlandığı tarihi çarşıda incelemelerde bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, tarihi dokuya uygun olarak yapılan dükkânlarda esnaflarla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek, bir süre sohbet etti.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Tekbıyıkoğlu, Keskin ilçesinde bu yıl faaliyete geçirilen Karakeçili ve Çelebi ilçelerindeki vatandaşlara da hizmet veren Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Devletin en önemli ilkelerinden birisinin de sosyal devlet ilkesi olduğunu belirten Vali Tekbıyıkoğlu, 25 yıllığına Keskin Belediyesine bedelsiz olarak tahsisinin yapıldığını belirterek, tarihi konakta önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin verildiğini söyledi. Vali Tekbıyıkoğlu, Keskin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde bu ay itibariyle 31 aileye sosyal ve ekonomik destek, 140 kişiye evde bakım hizmeti, 16 şehit ailesine aile salonunda destek ve 3 engelli vatandaşa da engelli kartı, 81 depremzede vatandaşımıza psikolojik destek hizmeti verildiğini aktardı.

 

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Buradaki ziyaretin ardından Keskin Halk Eğitim Merkezi’ne geçen Vali Tekbıyıkoğlu, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında 33 usta öğretici, 90 kursiyer ve Keskin T Tipi Kapalı Cezaevindeki hükümlüler tarafından yapılan mefruşat kumaşlardan üretilen giyim ürünlerinin ve el sanatları ürünlerinin olduğu sergiyi gezdi. İlçede ziyaretlerini sürdüren Vali Tekbıyıkoğlu, TOBB Keskin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

 

KÖYDE İNCELEME YAPTI

Tekbıyıkoğlu, kimya bölümündeki öğrenciler tarafından üretilen sıvı sabun, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, yüzey temizleyicisi, cam sil ürünlerinin yapım aşamalarıyla ilgili bilgi aldı. Tekbıyıkoğlu’na aktarılan bilgide, 2020 yılı Nisan ayında kurulan döner sermaye işletmesi ile üretilen ürünlerin ağırlıklı olarak resmi kurumlara satıldığını, 2022 yılında da yaklaşık 800 bin Türk Lirası ciro yapıldığı ve ortalama bir birim üründen yüzde 30 oranında da kar elde edildiği belirtildi. Vali Tekbıyıkoğlu, il genelinde de etkili olan yağmurdan dolayı selin yaşandığı Ceritkale köyünde İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Köy içi yollarının tamamen temizlendiğini ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, 2 greyder, 1 silindir, 2 kanal kazıcı kamyon ve 14 personelle afet sonrası çalışmaların yapıldığını, afetten eserin kalmadığını söyledi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false