Anahtar Kelimeler: bilgi verdi

Vali bilgi verdi

Vali bilgi verdi

İNCELEMEDE BULUNDU

 

Kırıkkale´de madeni yağ fabrikasında çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Olay yerine giden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, yangın hakkında açıklamalarda bulunarak, ‘Yangında can kaybının yaşanmaması sevindirici´ dedi.

İNCELEMEDE BULUNDU

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yanan madeni yağ fabrikasında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Burada yetkililer ile bir bir görüşen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada “Pazartesi günü saat 11.30 civarında ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir Petro Kimya Firmasının içerisinde bir patlama ihbarı 112 numaralarımıza intikal etti” dedi.  Yangının kısa sürede kontrol altına alındığını belirten Vali Tekbıyıkoğlu “İştigal ettiği alan itibarıyla yanıcı, patlayıcı, parlayıcı üretim yaptıkları için  ekipler anında müdahale etmiş bulunmaktadır. Hem ilimiz kapasitesini hem de MKE A.Ş. ve TÜPRAŞ gibi kurumlarımızın kapasitelerini kullanarak çok kısa bir sürede olay yerine arkadaşlarımız intikal ettiler” dedi.

ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Soğutma çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Tekbıyıkoğlu, “Zamanında müdahale edilmeseydi olay büyüyebilirdi. Bir kısım maddi hasar var ama hiçbir cana zararın gelmemesi bizi mutlu eden haber oldu. Firma sahibine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Olay geçtiğimiz Pazartesi günü Kırıkkale´nin Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) faaliyet gösteren özel madeni yağ fabrikasında meydana gelmişti. Yangının fabrikada bulunan kızgın yağ alanında küçük çaplı patlamadan çıktığı belirtildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve Jandarma ekipleri geldi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, iki saat içerisinde yangını kontrol altına aldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli