Vali Yardımcısı açığa alındı!

Vali Yardımcısı açığa alındı!

Vali Yardımcısı açığa alındı!

Valilik´te de operasyon oldu

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kırıkkale´de geçici görev yapan Vali Yardımcısı Mehmet Canoğlu açığa alındı.

UZAKLAŞTIRILDI

FETÖ darbe girişimiyle ilgili İçişleri Bakanlığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Denizli vali yardımcılığı kadrosunda bulunan ancak bir süredir geçici olarak Kırıkkale´de görev yapan Mehmet Canoğlu, görevinden uzaklaştırıldı. Soruşturma kapsamında Denizli´de görevden uzaklaştırılan vali yardımcısı sayısı 4´e çıktı.

NE İLE TNINIYORDU?

Canoğlu, Mülkiye başmüfettişliği döneminde, açığa alınan Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu ile Hrant Dink Cinayeti Davası ile ilgili 9 Kasım 2009´da hazırladığı raporla tanınıyordu. İki başmüfettişin imzasını taşıyan raporda, Başbakanlık Teftiş Kurulu´nun cinayet davasıyla ilgili yayınladığı 10 Ekim 2008 tarihli rapordan farklı, "olayda emniyet mensuplarının ihmalinin bulunmadığı" görüşlerine yer verilmişti. Başmüfettişlerden Canoğlu 6 Haziran 2015´te Denizli´ye, Mustafa Üçkuyu ise Balıkesir´e vali yardımcısı olarak atanmıştı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli