Anahtar Kelimeler: sayıları artıyor!

Vaka sayıları artıyor!

Vaka sayıları artıyor!

Havaların gün geçtikçe soğumasıyla birlikte diğer enfeksiyonlarla birlikte Koronavirüs salgını da artışa geçti.

RAKAMLAR AÇIKLANDI

Havaların gün geçtikçe soğumasıyla birlikte diğer enfeksiyonlarla birlikte Koronavirüs salgını da artışa geçti. Geçtiğimiz hafta  433,08 olan vaka sayısı Kırıkkale’de bu hafta  441,69 olarak belirlendi. Kırıkkale Valiliği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ısrarla rehavete kapılmaması noktasında halkı uyardı. İllere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayıları açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca'nın, paylaştığı Türkiye haritasında yer alan verilere göre, 18-24 Eylül'de her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 238,33, Ankara'da 394,70, İzmir'de 49,01 oldu. Bir önceki haftaya kıyasla Kovid-19 vaka sayılarının İstanbul ve Ankara'da arttığı, İzmir'de ise düştüğü görüldü. Vaka sayıları 11-17 Eylül haftasında İstanbul'da 229,92, Ankara'da 343,08, İzmir'de 49,58 olarak kayda geçmişti. Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre artan illerin durumunu da paylaştı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Valiliği tarafından resmi sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda,  “Sonbahar, kış şartlarında salgınla mücadele biraz daha zor. Kapalı ortamlarda geçen zaman ve temas artıyor. Maske kullanımı fazlasıyla önem kazanmış durumda. Hastalığın solunum yoluyla bulaştığını unutmayalım. Aşılarımızı yaptıralım” ifadesi yer aldı. Bakan Koca ise, "18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz, Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı. Tedbirler vazgeçilmez” dedi.

UYARILAR YAPILIYOR

Ayrıca hamile kişilerinde aşı olması gerektiğine vurgu yapan Koca, gebelerin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmalarında artış yaşandığını vurgulayarak, "Bu, salgının seyrinde yeni bir durum. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar." ifadesini kullandı. Koca, t salgının seyrinin, özellikli bazı grupların salgın karşısındaki yeni durumunun, okullardaki seyrin ve aşı programının değerlendirildiğini belirtti. Bakan Koca, "Son 3 haftayı içine alan dönemde artan hareketlilik ile birlikte vaka sayılarında yaşanan artış, kontrolü güç sınırlara yaklaşıyor. Salgının başladığı günden bu yana bildiğimiz üzere hastalığı kapan bir kişi yaklaşık 3 kişiye bulaştırıyor. Bu durum salgının kontrol altına alınmasını güçleştirmeye devam ediyor. Kayıplarımız benzer şekilde yüksek seyrediyor." bilgisini paylaştı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli