Anahtar Kelimeler: Ulaşıma geliyor

Ulaşıma zam geliyor

Ulaşıma zam geliyor

Geçtiğimiz hafta sonu Resmi Gazete’de yayımlanan kararla akaryakıttaki ÖTV’nin artırılmıştı. Son olarak akaryakıta gelen zamlar üzerine harekete geçildi.

ZAM HAZIRLIĞI

Geçtiğimiz hafta sonu Resmi Gazete’de yayımlanan kararla akaryakıttaki ÖTV’nin artırılmıştı. Böylelikle, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı toplamda 7,52 lira, 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi ise litre başına 7,99 lira olmuştu. Gelen zamlar üzerine işin içinden çıkamayan Kırıkkale minibüs esnafı, ulaşım ücretleri rayicinin artırılmasını bekliyordu. Kırıkkale Minibüsçüler Odası, Kırıkkale Belediyesi ile görüşerek zam teklifinde bulundu. Yakın bir zamanda ulaşıma zam geleceği bildirildi.

 

ZAM GELECEK

Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı İhsak Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ile görüşmelerin yapıldığını, zam oranı hakkında beklentilerini paylaştıklarını ifade etti. Gençer, şehir içi ulaşımda öğrenciler için 9.5 TL, tam yolcular için 10 TL istediklerini, ancak Belediye’nin öğrenci için 7.5 TL, tam için 8 TL önerdiğini duyurdu. Gençer teklif sonucunun bu hafta içinde belli olacağını yeni ulaşım tarifeye geçileceğine dikkat çekti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı