Anahtar Kelimeler: Ukrayna’ destek

Ukrayna’ya destek

Ukrayna’ya destek

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi, Rusya'nın Kırım'ı işgali ile Ukrayna'ya saldırısını protesto etti.

 

PROTESTO ETTİLER

Kırıkkale Hüseyin Kahya Parkında bir araya gelen vatandaşlar, üzerlerinde Türkçe, İngilizce ve Rusça savaş karşıtı ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı, sloganlar attı, Kırım ve Ukrayna halkı için dua edilerek, Türk ve Ukrayna Milli Marşları okundu. Protestoya Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi üyeleri, Ukraynalı vatandaşlar, siyasi partilerin il Başkanları ve temsilcileri, Kırıkkaleli vatandaşlar katıldı.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi  Başkanı Av.Uğur Yaşar Uygun, grup adına açıklamada bulundu. Uygun, "Rusya ordusu 24 Şubat 2022 Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgal hareketiyle savaşı başlatmış oldu. Şehirleri de bombalayarak Ukrayna topraklarında ilerlemeye başladı. Bugün sadece Ukrayna için değil bütün dünya için felaketin başladığı bir gün olarak görüyoruz. Dünyayı felakete götüren bu alçak ve aşağılık girişimi çok önceden planlayarak, adım adım uygulayan Rusya’yı şiddetle protesto ediyoruz. Türkiye’de yaşayan milyonlarca Kırım Türkleri adına bu savaşın bir an önce sonlandırılması dileğiyle, Ukrayna’nın yanında olduğumuzu deklere ederek, dünya kamuoyunu bu felaket karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz” dedi.

AYAKLAR ALTINA ALMIŞTIR

Uygun, "Bundan 8 yıl önce Kırım’ın işgali ile başlayan süreç bugün bütün Ukrayna’nın işgaline yönelik Rusya saldırısı ile çok daha korkunç bir boyut almıştır. Rusya, tarihinde pek çok kez yaptığı gibi bugün bir kez daha uluslararası hukuku, diplomasiyi ve imzası bulunan antlaşmaları ayaklar altına almıştır. Tarihi boyunca defalarca Rusya rejimlerinin yaptığı katliamlar ve soykırımların mağduru olan pek çok halk gibi Kırım Türkleri de Rusya’nın Ukrayna’da yeni katliamlar ve soykırımlar yapması endişesini taşımaktadır. Ne yazık ki Kırım Türklerinin tarihi tecrübesi bu endişenin gerçekleşmesi ihtimalini çok yüksek bulmaktadır” dedi.

SONA ERDİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Uygun ayrıca, "Hukuka ve insan haklarına saygılı dünya devletlerini ve bütün insanlığı emperyalist Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı bu yeni saldırıya karşı bütün imkanları ile mücadele etmeye ve işgalleri sona erdirmeye çağırıyoruz. Türkler mülteci olmaz vatanları için savaşır ve gerekirse ölürler” dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli