Anahtar Kelimeler: Uçurtma şenliği yapıldı

Uçurtma şenliği yapıldı

Uçurtma şenliği yapıldı

Kırıkkale’de İslami Değerler Külliyesi tarafından Hıdırellez etkinliği kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi. Gökyüzü yüzlerce uçurtmalarla renklenirken, çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

UÇURTMA ŞENLİĞİ

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi tarafından ilk defa düzenlenen Hıdırellez Uçurtma Şenliğe büyük ilgi gösterildi. Yarışmacılara ödüller verildi. En uzun süre gökyüzünde kalan uçurtma ödülünü; Alperen Avcı, en yükseğe uçan uçurtma ödülünü; Zahidenur Tosun, en yükseğe çıkan Türk bayrağı uçurtması ödülünü; Amine Pekgöz kazandı. Yarışmacılardan Murat Polat, Gözde Subaşı, Muzaffer Baygül, Yasin Yalçın, Ömer Şahin, Yiğit Kartal ödüle layık görüldü.

 

HEDİYELER VERİLDİ

Ödülleri İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Aktön ve Külliye yönetiminde bulunan gönüllüler takdim etti. En uzun süre gökyüzünde kalan, En uzun ipi ile gökyüzüne ulaşan olmak üzere 8 katılımcıya ödülleri Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, Başkanvekili Eyüp Yaşar Ertekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Algan, Zafer Bal tarafında hediyeleri takdim edildi.

 

İKRAMLAR YAPILDI

Ödül olarak yarışmacılara sırt çantası hediye edildi. Saat 15:00 sularında yağmurun yağması ile birlikte uçurtmalar gökyüzünden indirildi. Vatandaşlar Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi tarafından ilk defa düzenlenen Hıdırellez Uçurtma Şenliğinin heyecanını yaşadılar. Külliye tarafından "Uçurtmanı al, gel" kampanyasındaki amaç çocuklarla aileleri doğal bir ortamda gün geçirmelerine imkan sağlamak. Kampanya amacına ulaştı. Binlerce kişi pazar günü ailelerle birlikte Ķülliye'nin yolunu tuttu. Otopark doldu taştı. Yüzlerce uçurtma gökyüzünü renklendirdi. Aileler hoş bir vakit geçirdiler. İslami Değerler Külliyesi her alanda etkinliğini göstererek kamu yararını gözetiyor. İslami Değerler Külliyesi katılımcılara günün anısına yörük pilavı, ayran ve çay ikram etti. Nezih bir ortamda gerçekleştirilen etkinlik büyük beğeni topladı.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli