Anahtar Kelimeler: Uçakan karşı bildiri

Uçakan´dan karşı bildiri!

Uçakan´dan karşı bildiri!

Uçakan´dan karşı bildiri!

Basın açıklaması yaptı!!

Kırıkkaleli hemşerimiz Yönetmen Mesut Uçakan ve sinemacılar, güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK´ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı bin 128 akademisyenin imza attığı bildiriye ilişkin basın açıklaması yaptı.

ÇAĞDAŞLIĞI ÖĞRETEN ÇEVRELERDİ

Yönetmen Mesut Uçakan terörü destekleyenleri yadırgadığını söyleyerek, "Bunlar vaktinde bize demokrasiyi, çağdaşlığı öğreten çevrelerdi. Biz kendi inancımızı seslendirmeye kalkıştığımızda hemen bizi ideolojik ve militan olarak niteleyip dışlayan, horlayan çevreler. Şimdi bakıyorum kendileri öyle bir militanlık içerisine giriyorlar ki belli bir yerlere yaranmak pozları içerisindeler." dedi.

DARBEYİ DAHİ ÖVÜYORLAR

Uçakan, 12 Eylül darbesi sırasında darbeyi öven sanatçılar olduğunu ifade ederek, "Çıkarlarına gelince darbeyi dahi övüyorlar. Kültür sanat ortamında bir lobi var, orada yapılan mahalle baskıları var. Keşke gerçekleri konuşsalar da ne olduğunu görebilsek. O bildiriye imza atamamak, karşı koymak, sanki işlerini kaybedecekleri, bir daha oralara giremeyecekleri korkusu içerisindeler" diye konuştu. Uçakan, sanat dünyasında teröre destek verenlerin, yerli değerlere hakaret edenlerin bir gün gerçeğin farkına varacaklarını belirtti.

HERKES KARDEŞTİR

Yönetmen Ali Osman Emirosmanoğlu, "Akademisyenlerin gerçekleştirdiği faaliyeti, barış talebi maskesi arkasında, çocuk, yetişkin, Kürt, Türk, sivil, asker, polis demeden önüne gelen herkesi öldürme, girdiği her mekânı yaşanmaz hale getirme eğilimindeki teröristlere verilen açık destek olarak gördüğümüzün bilinmesini istiyoruz" dedi. Yönetmen İsmail Güneş de "Bir devlete savaş açıyorsanız, ya siz onun vatandaşı değilsiniz ya da birilerinin devletinin adamısınızdır." diye konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false