Anahtar Kelimeler: ilan edildi

Üç gün yas ilan edildi!

Üç gün yas ilan edildi!

Üç gün yas ilan edildi!

Terör Başkenti vurdu!

Ülkemiz içeriden ve dışarıdan saldırı altında. Bu defa başkentte tren garı kavşağında iki ayrı bomba patlatıldı, 95 ölü, 48´i ağır 246 yaralı var. Genel seçimlere 21 gün kala terör Türkiye´yi kana buladı. Dün Başkent Ankara´da 3´er saniye arayla patlayan iki bombada 95 kişi hayatını yitirdi. Ancak ölü ve yaralı sayısının daha fazla olduğu bildiriliyor.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR!

Türkiye tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçen hain saldırı herkesi dehşete düşürdü. 2.5 ay önce Suruç´ta teröre 34 vatandaşını kurban veren Türkiye yeniden sarsıldı. KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin Sıhhiye´de 12.00´de gerçekleştireceği ?Emek Barış Demokrasi Mitingi?ne katılmak için Ankara Tren Garı yakınında toplanan 14 bin kişilik kalabalığın arasında üç saniye arayla 10.04´te art arda iki patlama meydana geldi. Olay yerinde 62 kişi can kaybederken bu rakam ağır yaralı olarak hastanelere kaldırılanların eklenmesiyle birlikte gün içinde 95´e yükseldi. Öte yandan 48´i ağır 246 kişi de patlamada yaralandı. Ölenler arasında güvenlik görevlisi olmadığı açıklanırken 12 polisin hafif yaralı olduğu bildirildi. Can pazarına dönüşen olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, bölgedeki tüm hastanelerin acil servisleri, kan alma merkezlerinde büyük bir yoğunluk yaşandı.

DEHŞETE DÜŞÜREN MANZARALAR

Adli Tıp Kurumu´nun cenaze kapasitesi dolduğu için Gazi Üniversitesi Hastanesi´nde ek Adli Tıp Merkezi oluşturuldu. Cenaze sayısı fazla ve otopsi doktorlarının yeterli olmamasından dolayı İstanbul Adli Tıp Kurumundan takviye istendi. Yaralılar, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelere akın eden vatandaşların bilgi sahibi olabilmesi için yaralılara ilişkin isim listeleri camlara asıldı. Sağlık Bakanlığı, yaralılarla ilgili bilgi alınabilmesi için ALO 184´ün aranabileceğini duyurdu. İki ayrı patlamanın canlı bomba saldırısı olduğu iddia edilirken, İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada patlamanın henüz sebebinin belirlenemediğini bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, demir bilyelerle güçlendirilen patlamaları soruşturmak üzere ilk etapta 5 savcıyı görevlendirdi. Bombalı saldırının ardından emniyet güçleri, bölgeye sevk edilen sağlık görevlileri ve çevredekiler yaralılara müdahale ederken bazı eylemciler ise ellerine geçirdikleri taş ve sopalarla polis ve polis araçlarına saldırdı.

İKİ CANLI BOMBA

Ankara Tren Garı´nın önünde meydana gelen patlamaya iki canlı bomba üzerindeki metal bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcılarının infilakının neden olduğu tespit edildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, mitinge katılmak üzere başkente gelenlerin toplanma yeri olan gar önünde meydana gelen patlamanın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Polis tarafından kontrol edilen alanda yapılan ilk incelemelerde, terör saldırısında metal bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcılarının kullanıldığı belirlendi.

KIRIKKALE´DENG İDENLER

Ölenler arasında iki canlı bombaya ait ceset kalıntıları olduğu, kimliklerinin tespitine ilişkin çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, patlamanın olduğu yer ve civarındaki gerek MOBESE, gerekse güvenlik kamerası kayıtlarının toplandığını, görüntülerin detaylı incelendiğini bildirdi. Yetkililer, patlamanın şekli ve kullanılan patlayıcı miktarının Suruç´taki patlamayla benzerlik gösterdiğini belirtti. Öte yandan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal da olay yerine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi alıp, incelemelerde bulundu. Yaralananlar arasında Kırıkkalelilerin de olduğu öne sürülmüştü. Miting için Kırıkkale´den gidenlerin olduğu, ancak patlamadan sonra Ankara´ya gittikleri ortaya çıktı. Patlama nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi. 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli