Anahtar Kelimeler: TYP’de ilk adım atıldı

TYP'de ilk adım atıldı

TYP

TYP'de ilk adım atıldı

Toplum yararına çalışma!

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Toplum Yararına Program (TYP) seçmeleri yapıldı.

1 Nisan'da başlıyor

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü Ağaç dikimi, bakımı ve erezyonla mücadele” kapsamında TYP gerçekleştirilebilmesi için ilk adım atıldı. TYP' ye katılmak isteyenler İŞKUR kayıtlarını yaptırarak seçmelere katıldı. Seçmeler sonucu toplam 500 kişi Toplum Yararına Çalışma Programından yararlanma fırsatı bulacak. Program 01 Nisan'da başlayıp, 30 Eylül'e kadar devam edecek. Bu süre zarfında katılımcıların maaşını asgari ücret olarak Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü karşılayacak.

500 kişi çalışacak

Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl müdürü Nazım Ulu, 500 kişilik kontenjan için İşkur'a kayıtlı işsizlerden toplam 18 bin kişiye SMS yoluyla davet gönderildiğini, bu davet sonucunda 610 kişinin projeye başvuru yaptığını, bunlardan 358 kişinin işe gitmeyi kabul ettiğini, geri kalan kontenjan için ise İşkur' a müracaat eden işsizlerden karşılayacaklarını ifade etti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli