Türkmenlere yardım gönderildi

Türkmenlere yardım gönderildi

Türkmenlere yardım gönderildi

Yardım TIR´ları yola çıktı

Kırıkkale´ Belediyesi ile Hayrat İnsanı Yardım Derneği işbirliğinde 10 Mayıs´ta Hüseyin Kahya Parkı´nda Bayırbucak Türkmenleri´ne yönelik yardım yapıldı.

YARDIM TOPLANMIŞTI

Kırıkkale´ Belediyesi ile Hayrat İnsanı Yardım Derneği işbirliğinde  10 Mayıs´ta Hüseyin Kahya Parkı´nda Bayırbucak Türkmenleri´ne yönelik yardım yapıldı. Yardım kampanyası sonucu içinde un, gıda, giyim ve battaniye bulunan 2 Tır dolusu yardım, Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle tekbir getirilerek yola çıkarıldı. Yardım kampanyasının, Bayırbucak Türkmenleri´ne Ramazan ayından önce cansuyu olabilmesi hedeflendi. Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Yakup Utku yaptığı açıklamada, "Kısa sürede bu denli yardım beklemiyorduk.  Kırıkkale halkına duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz. Şanlı ve şerefli bir tarihin çocukları, torunlarıyız. Bakın ne  Arabistan´da, ne  İran´da, ne  Bulgaristan, ne  Yunanistan´da, dünyanın hiçbir memleketinde, hiçbir kültüründe misafir odası yoktur.

DUALARLA GÖNDERİLDİ

Bizlerden başka, misafir için yatak odası, yemek takımı, böyle bir tarihten böyle bir atalardan, kültürlerden geldiğimiz için dışarıdakiler olsun, içeridekiler olsun, bizden yardım umuyorlar.  Çeçenistan´dan,  Bosna´dan,  Afganistan´dan kaçıp bize geliyorlar.  Doğu Türkistan´dan kaçanlar bize geliyorlar. Bu da tarihin bize yüklediği manevi bir borçtur.  Kırıkkale halkına özellikle bu duyarlılığı için çok teşekkür ederim" dedi. Daha sonra  Kırıkkale Müftüsü  Bekir Gerek´in duası eşliğinde tekbir getirildikten sonra yardım Tır´ı Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene  Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy,  Müftü  Bekir Gerek, il müdürleri,  AK Parti İl Başkanı Mürsel  Akçay ile çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli