Anahtar Kelimeler: Türklere işkence edilmiş

Türklere işkence edilmiş

Türklere işkence edilmiş

Türklere işkence edilmiş

İYİ Parti Kırıkkale Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclis üyesi Şevket Özsoy parti binasında açıklamada bulundu.

 

 

TOPLANTI YAPTILAR

İYİ Parti Kırıkkale Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclis üyesi Şevket Özsoy parti binasında açıklamada bulundu. Özsoy, "1000 yıllık bir mazimizin olduğu ve Osmanlı’nın son döneminde Millet-i Sadıka adını verdiğimiz fakat 20. yy başlarında Emperyalist Devletlerin kışkırtmaları ile kendi devletine isyan eden Ermeniler özellikle Doğu Anadolu’da on binlerce Türk’ü tarif edilemez işkencelerle katletmişlerdir” dedi.

 

AÇIKLAMALAR YAPILDI

Özsoy, "Ermenistan tarih boyunca yalan ve iftira politikası yürüttüğünü biliyoruz.  “Nitekim sözde soykırım yalanıyla başlayan garabet, ASALA’nın diplomatlarımıza yönelik saldırılara ve Hocalı’daki soykırıma kadar uzanan, büyük bir tarihi zemine yayıldı. Azerbaycan Türklerine karşı katliamlar yaptı; Hocalı’da soykırım uyguladı. Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si işgal edildi; 1 milyona yakın Azerbaycan Türk’ü, yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Bizler, Ermenistan'ın tarih karşısındaki suçunun ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz. Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı ve çevresindeki toprakları işgal eden Ermenistan, 27 Eylül 2020 Pazar sabahı, yine haddini aşarak bir saldırıya kalkıştı. Azerbaycan topraklarına yönelik bu saldırıda sadece askerî unsurlar değil siviller de hedef alındı. Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerinde yoğun bombardıman yaşandı. Naftalan ilçesine bağlı Kaşaltı köyünde, tamamı aynı aileden 5 sivil hayatını kaybetti; 19 sivil de yaralandı. Bunun üzerine Azerbaycan ordusu, cepheye yakın bölgelerde yaşayan sivil halkın güvenliğini sağlamak için karşı saldırı başlattı” dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Özsoy, "Ermenistan ordusu, bölgede görev yapan Türk gazetecileri de hedef aldı. Kapanlı köyü yakınında çekim yapan AA ve TRT ekibi saldırıdan son anda kurtuldu. Kahraman Azerbaycan ordusu, had bilmezlere hak ettikleri cevabı vermeye devam etmektedir. Ermenistan Devleti'nin bütün dünyada etkisini gösteren COVID-19 şartlarında bile gerçekleştirdiği bu saldırılar, hiçbir şekilde uluslararası hukuka ve insan haklarına uymamaktadır. Uluslararası toplum da gereğini yerine getirmelidir. Şayet uluslararası toplum bunu yapamazsa veya yapmayacaksa, dünyada kim, hangi safta olursa olsun; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin Azerbaycan'ın yanında olduğunu herkes bilmelidir. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıları kabul edilemez. Bu meselenin çözümü için gerek Sovyet sonrası kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu gerekse Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde girişimler olduysa da Ermenistan asla çözüme yanaşmadı. Eş başkanlıklarını Rusya, Fransa ve ABD’nin üstlendiği Minsk Grubu, 1992’den bugüne havanda su dövüyor.'

 

BAYRAKLAR ASILDI

Türkiye’nin de Minsk Grubu üyeliğinden hareketle İktidara da sadece ateşkes ihlal edildiği zaman değil sürekli olarak bu konunun her türlü uluslararası forumda takipçisi olunması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bizler aynı zamanda; “tek millet, tek devlet” idealinin sonuna kadar peşinde koşan bir geleneğin ve düşüncenin temsilcileriyiz. Düşmanca bir tutum peşinde de koşmuyoruz; fakat bu sınır ihlalleri, insan haklarına aykırı her türlü saldırı devam ederse; üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız. Kırıkkale’mizden kardeşlerimize bir selam ve dua göndermek için bugün teşkilat binamıza şanlı Azerbaycan ve Türk bayrağımızı asarak dalgalandırdık.

 

ÖNEMİ BÜYÜK

İYİ Parti olarak gerek Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’nin gerekse Genel Merkez yöneticilerimizin de açık ve net bir şekilde ifade ettikleri üzere kardeş Azerbaycan’ın haklı davasında her zaman yanlarındayız.102 yıl önce “Fırtınalar dursun yana, yol ver Türk’ün bayrağına” ifadeleri ile Bakü’yü kurtaran Kafkas İslam Orduları nasıl kardeşlerinin yanında durduysa bugünde kardeşlerimizin yanında durarak Ermeni ordusunun Karabağ’dan tamamen çekilmesi sağlanacak ve eninde sonunda Ermenistan’a hak ettiği cevap verilecektir. İYİ Parti Kırıkkale Teşkilatı olarak bu zorlu süreçlerde milletçe birlik içerisinde olmamız gerektiğinin önemine vurgu yapmak isteriz. Bağımsız Azerbaycan’ın mimarları Mehmet Emin Resulzade ve Ebulfez Elçibey’i rahmetle yad eder, Ermeni saldırısı karşısında  hayatlarını kaybeden asker ve sivil Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı Azerbaycanlı kardeşlerimize de acil şifalar dileriz” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli