?Türkçem Sokağı? kitap dolu, kültür dolu, hayat dolu...

?Türkçem Sokağı? kitap dolu,  kültür dolu, hayat dolu...

?Türkçem Sokağı? kitap dolu, kültür dolu, hayat dolu...

Okulda güzel çalışma

Şehit Erdem Mut (Hanımeller) Ortaokulunda açılan ?Türkçem Sokağı?, bir yandan öğrencilerin Türkçeye olan ilgilerini artırırken diğer yandan da okul içerisinde farklı bir ortam oluşmasını sağladı.

HER HALİYLE BELLİ OLUR

Öğrencilerin Türkçeye ve okumaya yönelik ilgilerini artırmak amacıyla böyle bir proje tasarladıklarını belirten Şehit Erdem Mut Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ali Ertekin, ?İnsan, hangi yaşta olursa olsun, okuma alışkanlığına sahipse bakış açısı çok daha geniş, çok daha farklıdır. Gün içerisinde kullandığı kelime sayısından tutun da iletişim kurma tarzına kadar çok kitap okuyan insanlar toplum içerisinde mutlaka seçilir ve daha değerli bir yere sahiptirler.?

OKUMA ALIŞKANLIĞI ÖNEMLİ

?Elbette okuma alışkanlığının kazanılabileceği en iyi dönem çocukluk ve ergenlik dönemidir. Biz de okul olarak, Okul MüdürümüzSaadettin Aydoğdu öncülüğünde, hem çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak hem de Anadilimiz Türkçe´nin doğru kullanımını sağlamak amacıyla diğer Türkçe öğretmenlerimiz Şebnem Betül Akalın ve Zehra Çiçek ile birlikte böyle bir proje tasarladık. Bu projenin hayata geçirilmesinde bizlere destek olan okulumuz Resim Öğretmenleri Fatma Varlı Singer veAyten Türk´e; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ebru Türkmen´e ve elbette çok kıymetli öğrencilerimizeteşekkür ederiz. Bundan sonraki hedefimiz, oluşturmuş olduğumuz sokağın etkin bir şekilde kullanılması ve öğrencilerimize katkı sağlamasıdır? dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli