Tüketici mevzuatı ve hakları anlatıldı

Tüketici mevzuatı ve hakları anlatıldı

Tüketici mevzuatı ve hakları anlatıldı

Etkinlikler verimli geçti

Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde, Tüketici Haftası kapsamında; Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve HUDER işbirliği ile "Tüketici Mevzuatı ve Tüketici Hakları" konulu panel yoğun bir katılımla başarıyla, verimli bir şekilde Rabbimin inayetiyle gerçekleştirdi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Programa katılarak güç ve destek veren Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Genel müdür Ahmet Erdal, HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya, Bakanlık Daire Başkanım Yakup Güzel, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr.Hakan Kocamış, TSO Başkanım Ahmet Varlı, KESOB Başkanım Süleyman Köstekli, Ticaret Borsası Başkanım Harun Sümer, Mali Müşavirler Odası Başkanım Ferman Aldemir, Hukuk Fakültesi Dekan Yrd. Prof Dr.Ramazan Çağlayan katıldı.

ALIŞVERİŞ UYARISI

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde satıcının samimiyetini, güvenilirliğini veya ticari anlayışını bilmenin mümkün olmadığına işaret eden Genel müdür Ahmet Erdal, şunları kaydetti:"Bakanlığımız, internet ticaretinde güven damgası ile ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile anlaşma yaptı. Bundan sonraki süreçte internette güven damgası olan sitelerden alışveriş yapmanızı tavsiye ediyorum. Ucuz ürün alıyoruz diye marka değeri olan ürünleri piyasa fiyatının çok çok altında satan sitelere rağbet etmeyelim. Kesinlikle bu sitelerden gelen ürünler ya fason ürünler ya da istediğiniz ürünün dışında gelen şeyler. Aynı zamanda para iadesini de alamıyorsunuz. .com uzantısı olan firmalar yurt dışında açılmış firmalar. İletişim bilgileri olmadığı için veya yanlış adresler olduğu için hiçbir şekilde yaptırım uygulayamıyoruz. Çünkü muhatap yok. Ödediğiniz paralar direkt yurt dışı bankalara aktarılıyor. Dolayısıyla ne bu paraların iadesi ne de istediğiniz ürünün size gelmesi söz konusu.     

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner yaptığı açıklamada "İl Müdürü arkadaşlarıma, Tüketici Hakem Heyetimizin değerli Üyelerine, Odalarımızın, kooperatiflerimizin, STK ların kıymetli başkanlarına, Ak Parti Ana kademe,kadın kolları yönetimlerine, çok kıymetli eş, dost ve arkadaşlarıma kalbi teşekkürlerimi sunarım.´´dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false