Anahtar Kelimeler: Eylül tamamlanıyor

Eylül´de tamamlanıyor

Eylül´de tamamlanıyor

Eylül´de tamamlanıyor

Vali açıklama yaptı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Sulakyurt ve Delice İlçesi´ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Ali Kolat Sulakyurt Barajı´nın Eylül ayında tamamlanacağı müjdesini verdi.

YENİ KAYMAKAMI ZİYARET

Vali Ali Kolat´ın Sulakyurt ve Delice İlçesi ziyaretlerine İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da bulundu. Vali Kolat, Sulakyurt İlçesi´nde İlçe Kaymakamı Fikret Dağ, Belediye Başkanı İsmail Bildik ve diğer yetkililer karşıladı. Vali Kolat ilk olarak, Sulakyurt Kaymakamlığını ziyaret etti. İçişleri Bakanlığı´nın son kararnamesiyle Sulakyurt´a atanan, İlçe Kaymakamı Fikret Dağ´a, yeni görevinin hayırlı olması temennilerinde bulunan Vali Kolat, yeni görevinde başarılar diledi.

ESNAFLARI GEZDİ

Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Vali Kolat, Sulakyurt´ta faaliyet gösteren esnafları gezerek, onlarla, bir süre sohbet etti. Ayrıca, Bulgur Değirmenini de ziyaret eden, Vali Kolat, burada çalışan vatandaşlardan, bulgur yapımı ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra, Vali Kolat ve beraberindekiler, Sulakyurt Belediyesi´ni ziyaret etti. İlçe Belediye Başkanı İsmail Bildik, belediyenin çalışmaları hakkında Vali Kolat´a çeşitli bilgiler verdi.

ÖNEMLİ BİR BARAJ OLACAK

Belediye ziyaretinin ardından, Vali Kolat ve beraberindekiler, Sulakyurt Barajını ziyaret ettiler. Vali Kolat, burada, barajın yapım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Vali Kolat, burada yaptığı değerlendirmede şu bilgilere yer verdi; ?Kırıkkale de Sulakyurt Barajının yapım çalışmaları iki senedir devam ediyor. Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde bitecek. Bölge için verimli bir baraj olacak. Çünkü bizim sulama alanlarımız yaklaşık yüzde 10 civarında. Bu barajla, sulama alanlarımız daha da artacak. Sulakyurt Barajının 2 bin 700 dekarlık bir alanı sulaması planlanıyor. Hakikaten bu barajın Kırıkkale´miz ve ülkemiz için önemli bir baraj olacağını düşünüyorum. Burada ayrıca çok güzel bir göl alanı oluşacak. Burası vatandaşlarımız için bir cazibe merkezi olacak.  O açıdan da Sulakyurt´a ciddi katkılar sağlayacak.  Ben bu barajın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

?Bu sene ilimize biraz fazla yağmur yağdı. Çalışmalarımız bu açıdan biraz sekteye uğradı. Havaların düzelmesiyle altyapı çalışmalarımız ciddi manada hız kazandı. Bu çalışmalar, İl Özel İdaresi olarak, belediyelerimiz olarak oldukça iyi gidiyor. Ayrıca ilimizde bazı ilçelerimizin kaymakamları değişti. Sulakyurt Kaymakamımıza da yeni görevine başladı. Ben, kendisine başarılar diliyorum. Ben değişen diğer Kaymakam arkadaşlarıma da kolaylıklar diliyorum. Tayini başka yerlere çıkan Kaymakam arkadaşlarıma da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.? 

DELİCE´Yİ GEZDİ

Sulakyurt ilçesini ziyaretin ardından, Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, Delice İlçesini ziyaret ettiler. Delice İlçesi´ne gelişinde Vali Kolat´ı Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı,  Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem ve diğer yetkililer karşıladı. Vali Kolat burada, yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatını gezerek, inşaatın son durumunu yakından inceledi. Daha sonra, Delice Kaymakamlığı´nı ziyaret eden Vali Kolat, İçişleri Bakanlığı´nın son kararnamesiyle Delice İlçe Kaymakamlığı´na atanan Nevzat Karkacı´yı kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi. Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Vali Kolat, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem´den çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false