Anahtar Kelimeler: büyük skandal

Tıp’ta büyük skandal

Tıp’ta büyük skandal

Hasta çileden çıktı!

Güvenlik’ten çirkin ifade!

 

Rektör bey hasta sana sesleniyor!

Hastaya edilen lafa bak:

‘Hastasın diye tepemize çıkacak değilsin…”

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tam bir skandal yaşandı önceki gün.

BİR SKANDAL YAŞANDI

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tam bir skandal yaşandı önceki gün. Bir hasta derdini anlatacak kimse bulamayınca sesini yükselterek duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine hastanın bulunduğu yere gelen güvenlik görevlisi hastayı azarlayarak, “Burada bağıramazsın. Hastasın diye tepemize çıkacak değilsin…” ifadelerini kullandı. Sağlık sorunu çözülmediği için tepkiyle dolan hasta ya da hasta yakınını sakinleştirmek gerekirken, bu çirkin ifadelerin kullanılması dikkat çekti.

İŞTE O DİYALOGLAR

Hasta ya da hasta yakınına kullanılan bu skandal ifade büyük tepki çekti. Hasta ya da hasta yakını derdi halledilmeyince tepkisini sesini yükselterek göstermeye başladı ve “Bu millet bu vatandaşlar bir tane rektörün elinde perişan vaziyette. Hastane yönetimi… Doktordan bir tane cihaz istedik hastaları kovuyorlar” ifadelerini kullandı. O esnada güvenlik görevlisi geldi ve “Ne bağırıyon hacı abi” dedi. Hasta ya da hasta yakını “Seni rahatsız eden ne? Ben bu vatandaşa konuşuyorum. Ben hastayım. Sen görevine git” dedi. Güvenlik görevlisi “Bi şikayetin varsa yazılı yerlere git” deyince vatandaş, “Ben şu anda gazetecileri çağırıyorum. Bağırırım ben. Bu halk böyle sustuğu müddetçe siz böyle konuşamazsınız. Ben rahatsız etmiyorum kimseyi halka duyuruyorum. Doktorları gönderemez rektörlük. Bu vatandaşlar nereye gidecek. Çorum’daki buraya geliyor. Burdaki Çorum’a mı gidecek?” dedi. Güvenlik “Bağırma” diye üsteleyince, vatandaş, “Kardeşim ben bağırmıyorum, Konuşuyorum ben. Hastayım ben. Bağırırım ben” dedi. Bunun üzerine güvenlik, “Burda bağıramazsın. Hastayım diye tepemize çıkacak değilsin” ifadelerini kullandı. Vatandaş ise “Kardeşim ben güvensizlik gibi bir şey yapmıyorum. Sen git görevini yap” dedi. Güvenlik görevlisinin sağlık sorununu çözemediği için hassasiyet içinde olan vatandaşa bu çirkin yaklaşımı orada bulunan bir vatandaşı da harekete geçirdi ve vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı. Görüntüleri ise bir başka vatandaşın çektiği öğrenildi.

NE YAPACAKSINIZ?

Güvenlik görevlisinin öfkeyle dolmuş bir vatandaşı sakinleştirmek yerine öfkesini bastırmaya çalışması ve çirkin ifadeler kullanması tepkileri de beraberinde getirdi. Rektör Ersan Arslan’a da seslenen vatandaşa Rektörün ne cevap vereceği, o çirkin ifadeleri kullanan görevliye ne yapılacağı merak konusu. Durumla ilgili bir açıklama bekleniyor.

 

 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli