Anahtar Kelimeler: Tezgah üstüne tezgah girişimi!

Tezgah üstüne tezgah girişimi!

Tezgah üstüne tezgah girişimi!

Bu da C planı mı?

Üç isimden biri mi olacak?

Bakın ne planlamış…!

Kırıkkaleli iş adamı Ergün Tekin’in AKP’den genel merkeze aday adaylığı müracaatı yaptığı ifade edilirken, bu girişimin yankısı dikkat çekici oldu. 

TEKİN MÜRACAATI

Kırıkkale’nin yakından tanıdığı isimlerden biri olan İş Adamı Ergün Tekin’in AK Parti’den milletvekili adayı olabilmek için aday adaylığı müracaatında bulunduğu konuşuluyor. Tekin’in müracaatını partinin genel merkezine yaptığı ileri sürülüyor. Tekin’in müracaatı dikkat çekerken, adı zaten uzun zamandır gündemdeydi. Fakat bu girişimin özellikle Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın kendisi aday olamadıktan sonra Saygılı ve kendisiyle beraber hareket ettiği öne sürülen teşkilat tarafından devreye konmuş bir girişim olduğunun altı çiziliyor.

 

C PLANI UYGULAMASI

Saygılı’nın önce kendisini denediği, olmayınca, Mürsel Akçay’ı müracaat ettirdiği, Akçay yetersiz ve profili düşük görülünce Ergün Tekin gibi ağır ve önemli bir ismin devreye alındığı ifade ediliyor. Teşkilatın önümüzdeki günlerde yapılacak olan temayül ve ön seçim yoklaması için en az üç isim önereceği bildirilirken, bu üç ismin Saygılı çıkamadığı için, kendisi Akçay, Tekin ve bir isim daha belirlenerek yoklamadan çıkarılacağı ve genel merkeze sunulacağı kaydediliyor.

 

KAYBETME KORKUSU

Kendisi olamadığı için Kırıkkale’den silineceğini bilen Saygılı’nın şimdi bu planı devreye alarak, teşkilatı kullanıp isim çıkarma girişiminde bulunacağı, sonrasında da kendisini tekrar teşkilat ve mümkün olursa aday yapıp seçtirme umudu olan isimlerle belediyeye aday olarak önerilmeyi sağlayacağı vurgulanıyor. Kırıkkale’yi hepten kaybetmeme, saha ve sahneden silinip gitmeme ve esnaflığa geri dönmeme girişiminde olduğu gözlendiği söylenen Saygılı’nın bu planının işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek gibi.

 

GENEL MERKEZ TAKİPTE

Genel merkezin bu tür ayak oyunları nedeniyle bölge bölge illeri takip etmek için gözlemciler görevlendirdiği, ayak oyunlarının en fazla yaşandığı illerden birinin de Kırıkkale olduğu, Kırıkkale ve teşkilatı adeta kuklaya çeviren Saygılı’nın bu tür numaralar için yakın takibe alındığının altı çiziliyor. Her attığı bu tür adımların Saygılı’nın hanesine eksi olarak yazıldığı, projesiz dönemleri geride bırakarak ayak oyunları ile ayakta kalmaya çalıştığı bildiriliyor. 

 

HABERKALE’DEN RAHATSIZ

Genel merkezin başta Haberkale olmak üzere tüm yayınları takip ettiği, Haberkale yayınlarının ve yayınlara yönelik görsel çıktıların genel merkezde elden ele dolaştığı bilgileri geliyor. Bu arada, Saygılı’nın da Haberkale’nin yaptığı yayınlar ile tezgahının deşifre olmasından çok rahatsız olduğuna dair duyumlar da geliyor. 

 

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu