Anahtar Kelimeler: Teröre tepki gösterdiler

Teröre tepki gösterdiler

Teröre tepki gösterdiler

Teröre tepki gösterdiler

 

?Kimse birliğimizi bozamayacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları ve parti yönetimi Ankara´da yaşanan terör saldırısına tepki gösterdiler.

BİRLİKTE TEPKİ GÖSTERDİLER

Saldırıda ölenlere Allah´tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilendi. Parti binasından Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüyen CHP adayları, parti yöneticileri ve partililer, terör saldırısını kınadılar. Meydanda bur araya gelen CHP´liler adına CHP İl Başkanı Ahmet Önal bir açıklamada bulundu ve saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını istedi. Önal, bu tür olaylar ile Türkiye´nin üçüncü dünya ülkesi durumuna düştüğünü, bunun da yönetim zafiyetinden kaynaklandığını söyledi. Patinin adayları daha sonra seçim çalışmalarına devam etti.

İÇİŞLERİ BAKANINA TEPKİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Ahmet Önal, ?Başkentin göbeğinde tren garı önünde yapılacak barış ve kardeşlik mitingi öncesi canlı bomba ile meydana gelen terör saldırısı sonucu 95 yurttaşımız hayatını kaybetti yüzlerce yurttaşımız da yaralandı. Cumhuriyet tarihinde dahi bu şekilde görülmemiş olan bu katliam Ankara´nın göbeğini ateş çemberi haline getirdi. Katliam sonucu 95 vatan evladı hayatını kaybedecek, onlarca yaralı olacak, Sayın İçişleri Bakanı çıkıp olayda güvenlik zafiyeti yoktur diyecek. Bu ülkeyi idare edenlere bu sözler maalesef hiç yakışmıyor? dedi.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Önal, ?Bu sözleri ancak terörden bilgisi ve deneyimi olmayanlar belki sarf eder. Masum insanlarımızı öldüren bu cani ruhlu katilleri lanetlemek için bugün Kırıkkale CHP İl Başkanlığı milletvekili adayları ve örgütü ile birlikte Zafer Caddesinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanında Ata´nın huzurunda saygı duruşu ve lanetleme konuşması yaptı. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah´tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Acımız büyük, Milletimizin başı sağ olsun? diye konuştu.

KALLEŞ BİR SALDIRI

CHP Milletvekili adayı Hasan Biçer´de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ?Birlik ve bütünlüğümüze kast eden hainler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Ankara´da kalleş patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun? dedi. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false