?Teröre karşı tek yürek olmalıyız?

?Teröre karşı tek yürek olmalıyız?

?Teröre karşı tek yürek olmalıyız?

Kavlak´tan teröre tepki mesajı

Türk Metal Sendikası Genel başkanı Pevrul Kavlak Sendikanın yayın organı dergide yazdığı ?Milli Görev? isimi başyazıda Kavlak son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi. Kavlak; ?Yapılacak şey bellidir. Her türlü ayrılığı, dil din, ideoloji, düşünce, kültür, ırk ve mezhep ayrılığını bir tarafa bırakarak, teröre karşı tek bilek ve tek yürek olmak? dedi.

HEDEFLER YENİLENECEK

Türkiye´nin en büyük ve en güçlü sendikalarından biri olan sendikası olan Türk Metal Sendikasının 15. Olağan Genel Kurulu´nun 1-2 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştiğini hatırlatan Genel başkan Pevrul Kavlak, yeni bir yönetim kurulu ile yola çıktıklarını yeni dönemde sendika olarak, daha önceden belirlemiş olan hedefleri tekrar gözden geçireceklerini ve hedeflerini yenilemenin öncelikli görevleri olacağını belirtti.

GÖREV SORUMLULUĞU

Kavlak yazısında ?Türkiye´de son derece ?stratejik´ bir işkolunda faaliyet gösteren sendikamız Türk Metal´in, bu anlamda atacağı her adımın, sendikamızın geleneksel yapısında var olup, başarıya endekslenen ?görev, sorumluluk, demokrasi ve disiplin´ çerçeveli yaklaşımlara uygun olması, elbette ki dikkat edeceğimiz noktaların başında gelecektir? ifadelerine yer verdi.

ADALET VE DEMOKRASİ GEREK

Son günlerde yaşana terör olaylarına da değinen Genel Başkan Kavlak ?Yapılacak şey bellidir. Her türlü ayrılığı, dil din, ideoloji, düşünce, kültür, ırk ve mezhep ayrılığını bir tarafa bırakarak, ?teröre karşı´ tek bilek ve tek yürek olmak. Tarihten gelen tecrübeler bize göstermiştir ki, bu sorunu ancak ´devlet´ ve ?millet´ olarak ?bizler çözeriz. Bu ülkenin istikrarı için ?huzur´ gereklidir. Huzurun olması için, barış gereklidir. Barışın olması için adalet ve demokrasi gereklidir.?

MİLLİ BİR GÖREV

?Tüm bunlar var olduğu sürece Türkiye, devletiyle, milletiyle güçlü olacaktır. İşte terör, bu değerlere kavuşmamızı engelleyen bir canavardır. Türkiye, ancak bu canavarı yok ettiği sürece düzlüğe çıkacaktır, Bize düşen, her zaman her yerde, gerek iyi gerekse zor zamanlarda elimizi hep birlikte taşın altına koymaktır. Bu, aynı zamanda, şehitlerimize karşı yerine getirmemiz gereken ?milli´ bir görevdir? diye konuştu.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli