Anahtar Kelimeler: Telsizciler ziyaret

Telsizciler ziyaret etti

Telsizciler ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Bülent TEKBIYIKOĞLU (TRAC) İl Temsilciliğini makamında kabul etti.

 

ZİYARET ETTİLER

Kırıkkale Trac il temsilciliği Kırıkkale Valisi Bülent TEKBIYIKOĞLU’nu ziyaret etti.  Amatör telsizciler afetlerin gizli kahramanları her türlü iletişim bağlantısının kesildiği durumlarda haberleşmeyi sağlayarak hayat kurtarıyorlar. Asrın felaketin ardından bölgeye giden gönüllü ekipler enkaz altından bir çok canın kurtarılmasında aktif rol üstlendi.  Tüm iletişim kanallarının devre dışı kaldığı olağan üstü durumlarda onlar daima göreve hazır. Amatör telsizciler afet zamanlarında hayati görev üstleniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin arından hemen bölgeye giderek haberleşmeyi sağladılar. Kimi kriz merkezinde kimi sahada enkazın başında doğru yönlendirmeleri yaparak pek çok canın kurtulmasında aktif rol oynadı. Türkiye Radyo Amatörleri cemiyeti üyeleri tamamen gönüllük esasına göre çalışıyor. İşlerini titizlikle yapan ekipler yardım taleplerini anında yetkililere ulaştırıyor. 

 

RÖLELER KURULDU

Amatör Telsizciler Kırıkkale’de Rölelerini kurdular; Kırıkkale Trac İl temsilciği olarak VHF ve UHF olarak iki adet röleyi hizmete alındı. Temsilciliğin girişimleri ile bölgedeki amatör telsizcilerin kesintisiz haberleşmesini sağlamak, olası bir afet durumunda kamu kurum ve kuruluşları ile arama kurtarma ekiplerinin kullanımına yönelik haberleşme sistemleri kurulum çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kırıkkale Çallıöz ve Ahallı mevkiinde bulunan haberleşme kulelerine TRAC ve AFAD Ortak koordinasyonunda  olası bir Afet durumunda Afet ve Acil Habeleşme kapsamında kullanılacak olan telsiz röleleri konuşlandırıldı 

 

AMATÖR TELSİZCİLİK NEDİR?

Amatör Telsizcilik (Ameteur Radio) dünya üzerinde organize olmuş, hiçbir menfaat gözetmeksizin kendilerine ayrılmış frekans bandlarında ve gönüllü olarak yapılan sınavlarda başar göstermiş kişilerce yürütülen bir hobi faaliyetidir. Amatör Telsizciler radio amatörü olarak’ta bilinirler. Amatör Telsizciler Kendilerine ayrılmış VHF ve UHF frekanslar aracılığı ile yurt içinde belli kurallara uyarak haberleşme sağlar.  Ayrıca HF sistemlerle dünyanın dört bir yanı ile de görüşme sağlayıp yapılan yarışmalarda ülkemizi temsil eder.

 

AMATÖR TELSİZCİ NASIL OLUNUR?

12 yaşını doldurmuş, kanuni haklardan yasaklı olmayanlar ve temyiz kudretine sahip olanlar sınava başvurabilir. Ayrıca on iki yaşını doldurup on altı yaşından gün almamış adaylar adresinden Amatör Telsizcilik e-Sınav başvuruları, https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile veya e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır. Gerekli bilgiler için Trac Kırıkkale İl temsilciliği, sosyal medya hesaplarından trackirikkele ve ta2kre iletişime geçilebilir.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli