Anahtar Kelimeler: Teknokent binası yükseliyor

Teknokent binası yükseliyor

Teknokent binası yükseliyor

Teknokent binası yükseliyor

İlk kez görüntülendi!

Kırıkkale Üniversitesi kampus alanı içinde kurulan Teknokent binası ilk kez görüntülendi. KÜ İnşaat Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ertuğrul Ateş, binayla ilgili çalışmalar konusunda bilgi verdi.

BİNA YAPILIYOR

Teknokent binasının inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Ateş, ?Teknokent binamızın inşaatı yükselmeye ve dikkat çekmeye başladı? dedi. Binanın gelecek yıl içinde tamamlanması ve devreye alınması bekleniyor.  Teknokent çalışması Beşir Atalay´ın Kırıkkale Milletvekilliği döneminde oluşturulan güç Birliği toplantılarında ortaya çıkmış ve bir süre sora uygulamaya geçilmişti.  Aralarında Tübitak, Gazi Üniversitesi, MKE ve Kırıkkale Üniversitesi´nin de yer aldığı çok ortaklı ve paydaşlı bir çalışmayı içeriyor Teknokent.

TEKNOKENT AÇIKLAMASI

Teknokent´in misyonu ve vizyonu konusunda bilgi verildi, ?Üniversite öğretim üyeleri ve özel sektör kuruluşlarının bilimsel araştırma, teknoloji, geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerini destekleyerek Ar-Ge kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak. Sanayi kuruluşlarının üniversitelerle ve araştırma kurumlarıyla ulusal-uluslararası işbirliği oluşturmalarına katkıda bulunmak. Teknokent bünyesinde özel sektör kuruluşlarının araştırma, teknoloji geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirebileceği alt yapıyı sağlamak. Kuluçka merkezinde yeni şirketlerin kuruluş ve büyümesini desteklemek. Özel sektör kuruluşlarına Teknoloji Transfer Merkezi olanakları ile risk paylaşımlı destek sağlayan köprü kuruluş olmak.Üniversite ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliği çalışmaları ile araştırma, geliştirme, teknoloji ve yenilikçilikte ülkemizin önde gelen teknoparklarının arasına girmektir? şeklinde açıklandı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli