Anahtar Kelimeler: merkezde toplanır

Tek merkezde toplanır

Tek merkezde toplanır

Tek merkezde toplanır

Zaman kaybı önleniyor

Emniyet, sağlık, yangın ve afet gibi acil çağrılarını Tek Acil Çağrı Numarasında toplama çalışmaları kapsamında 22 il´de oluşturulan 112 Acil Çağrı Merkezlerinden birisi olan Kırıkkale´de 112 Acil Çağrı Merkezi Şubat ayı koordinasyon toplantısı yapıldı. Acil çağrıların tek merkezde toplandığını söyleyen Vali Kolat, böylelikle zaman kaybının önüne geçileceğini söyledi.

TOPLANTI YAPILDI

Acil Yardım hizmetleri tek bir numara altında toplanarak, acil durumlarda anında gelen acil yardım taleplerinin uluslararası standartlarda il genelinde, hızlı, ulaşılabilir, eşit, kaliteli, etkin ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla kurulan 112 Acil Çağrı Merkezinde koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Vali Ali Kolat´ın da katılımıyla yapılan toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasının yenilenmesi, Personel deneyimi için periyodik eğitim, Sivil toplum kuruluşlarına ve okullara ziyaret yapılması, Kurumların birim personeli belirlemesi, 112 Çağrı Merkezi personeline tek tip kıyafet uygulaması, ve 112 Acil Çağrı Merkezini daha iyi hizmet vermesi için yapılacak çalışmalar ve benzeri konular görüşüldü.

22 İL´DE UYGULAMAYA GEÇİLDİ

112 Acil Çağrı Merkezlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar neticesinde 22 ilimizde ( Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Denizli, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Niğde, Sivas, Yalova, Muğla, Kütahya, Kahramanmaraş, Ankara, Düzce, Hatay, Kocaeli, Manisa,) 112 Acil Çağrı Merkezleri faaliyete geçmiş, 3 il de (Balıkesir, Yozgat, Aydın ) Çağrı Merkezi binalarının yapımı tamamlanıp yazılım ve donanım altyapı kurulumuna hazır hale getirilmiş, 22 ilimize bina yapımı için ödenek aktarılmıştı. Çalışma kapsamında Kırıkkale´de de 112 Çağrı Merkezi kurulumu tamamlandı.

70 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışmalar hakkında bilgi veren 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay ?Ülkemizde Acil Yardım hizmet numaraları farklı kurumlar için farklı numaralarda dağıtılmış durumdadır.112 Acil Yardım için Bilgisayar Destekli Sevk ve Yönetim Sistemi Projesi ile Acil Yardım hizmetleri tek bir numara altında toplanarak, acil durumlarda anında gelen acil yardım taleplerinin uluslararası standartlarda il genelinde, hızlı, ulaşılabilir, eşit, kaliteli, etkin ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren birimlerde toplam 70 adet personel çalışmaktadır.  Bu Personellerimiz;   22 adet; Çağrı Alıcı,    34 adet;  Sağlık Çağrı Yönlendirici,  8 adet;  İtfaiye Çağrı Yönlendirici, 3 adet;  Emniyet Çağrı Yönlendirici, 3 adet;  Jandarma Çağrı Yönlendirici, olarak Kurumları adına, çağrı alıcılar tarafından kendilerine aktarılan acil yardım taleplerine cevap vermektedirler? dedi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu