Anahtar Kelimeler: Medreseliler hasret giderdi

Taş Medreseliler hasret giderdi

Taş Medreseliler hasret giderdi

Taş Medreseliler hasret giderdi

Yıllar sonra buluştular

 

 

?Taş Medrese? 1980 Darbesi sonrasında cezaevine giren insanların, Kur´an ve İman ışığında hareket etmeleri, işkenceye-zulme karşı sabretmeleri, her türlü zorluğa rağmen dimdik ayakta kalmaları ve kendi inançlarını savunmalarına verilen isimdir.

 

TAŞ MEDRESE ADINI VERDİ

1980 Hükümet darbesi sonunda vatanı, bayrağı, milleti için Kominizm´e karşı dimdik ayakta duran ülkücü gençler maalesef kutsal saydıkları devletin askerleri tarafından kodeslere dolduruldu. Özellikle Mamak zindanlarında olmadık işkencelere tabi tutuldular. Bu gençlerin ekmekleri elinden alındı. Hayalleri elinden alındı. Bu gencecik fidanların bir kısmı asılarak şehir düştü. Bir kısmı ?Yusufiyeliler? adı ile zindanları kendilerine medrese eylediler. Özellikle kendilerini manevi anlamda yetiştirdiler. İşte bu sebeple bu ülkücüler zindanlara ?Taş Medrese? adını vermişlerdir.

 

12. GELENEKSEL BULUŞMA

Taş Medreselilerin  Kırıkkale´de önde gelen isimlerinden Şevki Köksal ve Yusuf İzzettin Yıldız ağabeyler yıllardır çizgilerinden bir adım sapmayan, yanlışa yanlış diyen bu iki güzel insan Pazar akşamı ?12. Geleneksel Taş Medreseli Ülkücüler? toplantısını gerçekleştirdiler.Tekirdağ´dan, Ağrı´dan, Kastamonu, Çankırı, Hatay, Ankara gibi bir çok ilden gelen ülkü devleri aradan 37 yıl geçmesine rağmen sanki hiç ayrılmamış gibiydiler.

 

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Türk İslam davasının yılmaz savunucu olan bu genç Alperenler hapishane hayatında başladıkları bu dava arkadaşlığı dostluğunu ceza evi sonrası dayanışmaya dönüştürerek bir ömür boyu sürmesine karar kıldılar. Türkiye genelinde sayısı binlerce yi bulan Taş Medreseliler her yıl mahkeme savunmalarının başladığı tarih olan 19 Ağustos´da bir araya gelerek dayanışma örneğini gösteriyorlar. Kırıkkale´de Şevki Köksal başkanlığında her yıl Türkiye´nin değişik bölgelerinden yüzlerce Taş Medreseli ülkücü Ahılı da Köksal´ın bahçesinde buluşuyorlar.

 

HASRET GİDERDİLER

Türk-İslam davasının çilekeş ve yiğit Alperenlerinin buluşması tam bir dava arkadaşlığı samimiyetini yaşatıyor. Kırıkkaleli Taş Medreselilerin Ahılı´da Şevki Köksal´ın bahçesindeki buluşma etkinliğine Türkiye´nin değişik illerinden 250 ye yakın Ülkücü katıldı.1980 askeri  ihtilal sonrası cezaevlerinde çile ve işkencelere maruz kalan MHP´liler o günleri yeniden yaşar gibi oldular. Sık sık eski günleri konuştular, hasret giderdiler

 

ÜLKÜCÜ HAREKET YIKTI

Dava arkadaşlarını Kırıkkale ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Şevki Köksal bu birlik ve beraberlik tablosunun ömür boyu devam edeceğini ifade etti. Taş medreseliler olarak isimlendirilen grubun bu yıl ki buluşmasında ?Doğu´nun Başbuğu´ olarak camiada büyük saygı gören Yılma Durak, MHP ve yan kuruluşları davasında o yıllarda avukat olarak Taş Medreselileri savunan Kırıkkale eski Milletvekili Sadık Avundukluoğlu başta olmak üzere çok sayıda katılım sağlandı. Konuşmalarda Yılma Durak, ´Ülkücü hareket 1980 öncesi Sovyet Rusya´nın sıcak denizlere inmesine engel olan siyasi harekettir. Bu bakımdan ülkücü hareket Sovyetler Sosyalist Cumhuriyet Birliğinin yıkılmasına sebep olmuştur? dedi.

 

DUYGUSAL ANLAR

Avundukluoğlu konuşmasında eski anılarını anlatırken, zaman zaman göz yaşlarını tutamadı. Şevki Köksal açıklamasında ´Taş Medreseliler herhangi bir siyasi oluşum değildir. Ortak paydamız Ülkücülük ve Türk Milliyetçiliğidir. Bizi 38 yıldır ayakta tutan değer budur. Taş Medreselilik ruhu dimdik ayaktadır. Bugün Türkiye´nin en uzak illerinden 10-12 saat yol yaparak bizleri görmeye gelen arkadaşlarımız var. Bu davanın temelinde arkadaşlık ve dava ruhu var. Bizleri dimdik ayakta tutanda budur´ şeklinde konuştu. Yemek dağıtımı öncesi Mamak cezaevinde ki günleri hatırlamak için cezaevi yemek andı ayakta okundu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli