Tarla fareleri hububata zarara veriyor

Tarla fareleri hububata zarara veriyor

Tarla fareleri hububata zarara veriyor

Oda Başkanı uyardı!

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ürünlere büyük zarar veren tarla farelerine karşı uyarıda bulunarak, tarım alanlarına zarar veren tarla farelerinin maddi kayba sebep olduğunu söyledi.

Çerikli'den şikayet fazla

Kırıkkale genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yeşermeye başlayan tahıl tarlaları tarla farelerinin istilasına uğraması bölge çiftçisini şimdiden düşündürmeye başladı. Özellikle Keskin ilçesi bölgesinde ve Çerikli bölgesinden şikayetlerin arttığına dikkat çeken Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Çiftçiler bize ulaşarak sıkıntıları dile getiriyor” dedi.

Verim alamıyor

Sümer yaptığı açıklamada, Fareler, hububat ürünlerine büyük oranda zarar veriyor. Bu milli ekonomiye zarardır, ülkemize, çiftçimize zarardır. Tarla faresi konusunda toplu mücadele yapılması gerekir. Herkesin kendi başına bilinçsiz mücadelesi yerine teknik ve bilinçli bir mücadele yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu toplu bir mücadele isteyen bir olaydır, doğa dengesi bozulmadan bu mücadelenin yapılması gerekir. Çünkü çiftçi kurak arazide fare ile mücadele edemiyor, verim alamıyor” dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli