Tarım ve hayvancılık fuarı açıldı

Tarım ve hayvancılık fuarı açıldı

Tarım ve hayvancılık fuarı açıldı

Kırıkkale´de ilk kez yapılıyor

Kırıkkale Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı düzenlenen Cumartesi pazarı alanında törenle hizmete açıldı. 26-29 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak fuarda 70 firma yer alıyor. 4 gün sürecek olan fuarda Kırıkkale tarımına önemli katkıda bulunacak.

70 FİRMA YER ALIYOR

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası, Kırıkkale Ticaret Borsası, Kırıkkale Ziraat odası katkılarıyla Kırıkkale Tarım, Hayvancılık Teknolojileri fuarı Cumartesi pazarı alanında törenle hizmete açıldı. 4 gün sürecek olan fuarda Kırıkkale tarımına önemli katkıda bulunacak. Fuarda Kırıkkale firmalarının yanı sıra çeşitli illerden gelen 70 firma stant açtı, açılışı gerçekleştirilen fuarda ilk gün yoğun ilgi olurken fuarın açılışını Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Valisi Mükerrem Ünlüer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları tarafından yapıldı. Fuarın açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök yaptı kez gerçekleşen Kırıkkale Tarım-Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı´nın tarıma önemli katkısı olacağını ifade etti.

KIRIKKALE´DE İLKLER YAŞANIYOR

Kırıkkale´nin en çok şehit veren iller arasında yer aldığını belirten Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, ?Son döneme baktığımız zaman Kırıkkale´de ilkler yaşanıyor Ankara´da tanıtım günleri ilk defa yapıldı. Bu bir basamak oldu, bunun yanında Kırıkkalespor şampiyon oldu inşallah Kırıkkalespor daha üst lige çıkması için çaba göstereceğiz bir diğer önemli gelişme ise tarımda yaşandı. Bakanlık olarak 450 Bin TL´lik desteklemek adına genç çiftçiyi köyünde durması için 30 bin TL kredi hükümetimiz gündeme getirdi 450 bin miktarın 10 katı talep oldu bu payın artırılması için gerekli taleplerde bulunuyoruz önemli olan vatandaşın köyünde yaşaması. Köylerimizi yaşana bilir bil hale getirmesini istiyoruz? diye konuştu.

BİR ARAYA GETİRECEK

Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök ise yaptığı konuşmada, ?ilk gerçekleşen fuarın birlik beraberlik bereket olarak bakıyoruz valilik belediye ve bütün odaların desteği ile şehirde ilkleri gerçekleştiriyoruz. İnşallah fuar üretici ile tüketici bir araya getirecek.  4 gün sürecek olan inşallah her yıl yapmayı istiyoruz bizlere destek olan herkese odamız adına teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

TARIM EN İYİ NOKTAYLA GELECEK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise yaptığı konuşmada, ? Kırıkkale´mize gelen misafirlere teşekkür ediyoruz. Bu fuar ilk defa olan bir fuar yapılan an büyük fuar bu. Kırıkkale 1927´li yıllarda MKE kurulması ile birlikte etraflar da bulunan ilçe, köylerden gelen iç Anadolu´nun çeşitli yerlerinden gelen bir şehir geçmişte bir yerleşim yeri değildi burası. Buruya gelenler birçoğu köyden geldiler köyden gelirken tarımı bırakarak geldiler ama bugün Kırıkkale´de büyük birçoğu emekliden oluşuyor emeklilerimiz köylerle bağlantıyı kesmede ama kolay olanı tercih ettiler tarım asıl iş olmadı özelikle hayvancılık noktasında geri durumdayız. Son zamanlarda yapılan projelerde iyi bir yere getirmek istiyoruz ve çalışmalar yapıyoruz güçlü oda güçlü borsamız var inşallah sanayimizde buna bağlı olarak gelişir Ay çekirdeğin de iyi bir noktadayız inşallah daha iyi sonuçlar için çalışıyoruz. Fuar oluşmasında TSO ve emektarlara teşekkür ediyorum Kırıkkale´nin bunlara ihtiyacı var inşallah daha iyi ve daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız.?  İfadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Kırıkkale Valisi Mükerrem Ünlüer ise fuarda yaptığı konuşmada ? 15 gündür kırıkkale7yi tanımaya çalışıyorum. Fuarlar bir ilin tanıtımı için en önemli etki Avrupa´da öyle şehirler var ki fuar ile ayakta duruyor.  Biz birincisini yapıyoruz buraya katılan firmalar paylaşım yapıyor, üreteci toplu olarak pazarı görüyor kullanıcı üreteci bir araya gelerek etkileşim sağlıyor. Firmalar yeni teknoloji için fuarlara katılıyorlar, bu fuarın Kırıkkale´ye katkı sağlamasını temenni ediyor inşallah değişik fuarlar yapılmasını arzuluyoruz. Kırıkkale şehirleşmiş bizler Kırıkkale´nin marka olması için çalışmalar yapacağız, inşallah bunu kısa sürede sağlarız? dedi.

HERKESİ BEKLİYORUZ

Açılışın ve konuşların ardından ise protokol üyeleri ve katılımcılar fuar alanını gezerek bilgi aldılar. Fuara stant açan firmalar ise 4 gün sürecek fuarda Kırıkkale için yararlı olması temennisinde bulundular. Kırıkkale için önemli bir fuar olduğunu belirten firmalar çiftçileri ve tarım sektörü ile ilgilenen herkesi fuara beklediklerini belirttiler.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli