Anahtar Kelimeler: Tarihi organizasyon

Tarihi bir organizasyon

Tarihi bir organizasyon

Kırıkale’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Road Race Bisiklet Yarışı’nın ikinci seviyesi Uluslararası 'UCI 2.2' bu yıl Kırıkkale’de yapılacak.

ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden yarışmacılar katılacak. Alınan puanlar olimpiyata katılacak sporcuların belirlenmesinde etken olacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön’ün girişimleri sonucu ilimizde yapılacak Road Race UCI 2.2 yarışları dünyada dikkatle takip ediliyor ve her şehre verilmiyor. Önceki yıl Kırıkkale’de yapılan yarışmanın parkur ve etkinlik düzenlemesinin kriterlerin üstünde olması dolayısıyla bu yıl 2.2 yarışları bize verildi. Sakarya 9 yıldır bu seviyeyi almaya çalışıyor fakat gerekli şartlar sağlanmadığı için alamadılar ve hala bir alt kategori yarışlarına ev sahipliği yapıyorlar. Kırıkkale ise tüm şartları eksiksiz yerine getirdiği için bu yıl bir üst seviye ve uluslararası alanda çok önemli bir yarışma olan 2.2 UCI yarışlarına ev sahipliği yapacak.

 

AKYÖN BİLGİ VERDİ

10 Haziran Cumartesi günü başlayacak yarışma için Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Bisiklet Federasyonu ortaklığında şehirde tüm eksiklikler tamamlandı. Bugünde basın mensuplarına yarış süreci hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Kırıkkale Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıda söz alan As Başkan Bahattin Akyön şu açıklamaları yaptı: Bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz Herkese ve her şeye karşı sorumluluklarımızı olduğu gibi yaşadığınız ilimize karşı sorumluluklarımız var. Türkiye'de ve hatta dünyada bir noktaya gelmesine marka şehir olmasına karşı sorumluluklarımız var. Bunların hepsini hepimiz bir araya gelip de birlikte yaptığımız zaman bugün Kırıkkale hem ülkemizde hem dünyada her zaman isminden bahsedilen marka olan bir şehir olur ve bir noktada 43 ilin geçtiği nokta değil, 80 ilin geldiği nokta haline gelir. Kırıkkale’ye hiçbir zaman sırtımı dönmedim. Bu bulunmuş olduğumuz noktada Kırıkkale’yi en üst noktaya nasıl taşıyabiliriz sevdasına düştük. Kırıkkale ile ilgili önümüzde iki tane yol var; sanatsal kültürel sportif faaliyetlerin marka olarak şehre ismi ile beraber özdeş hale getirip yapılması veya çok üstün bir yerel yönetim anlayışıyla buranın marka bir şehir haline gelmesidir.

 

DÜNYAYA AÇILIM

Geçen seneden yaptığımız ve bizim buradaki yarış organizasyondaki başarımız tarihinde ilk defa Türkiye’de bir sene organizasyondan sonra UCI takvimine giren 2.2 yarışının Kırıkkale'ye verilmesine yol açtı. Şu anda dünyadaki bisiklet birliğine bağlı ki bütün ülkeler bisiklet birbirine bağlı onların takvimine girdiğiniz zaman Road Reis Kırıkkale her yerde görüyorsunuz bu Kırıkkale'nin dünyaya açılımı oldu. Bu Kırıkkale'nin spor dünyasına girişi oldu bu. Kırıkkale'nin sağlıkta emniyette güvenlikte parkurda tescil edildiği marka bir spor şehri haline geldiğinin ilk adımı oldu. Bunun hep sizlerle beraber başardık.

 

DÜNYAYA SERVİS EDİLECEK

Çarşamba gününden itibaren takımlar buraya gelecek takımlara geçmeden evvel bizim bu yarışta 16 tane ulusal hakemimiz görev yapacak 16 tane motorize hakemimiz görev yapacak yine aynı şekilde 16 tane güvenlik motorize hakem görev yapacak. 51 tane teknik heyet görev yapacak, 75 kişiye yakın organizasyon kurulunda arkadaşımız görev yapacak. İki sağlık ambulansı, 2 doktor ve sağlık heyeti görev yapacak ve biz tamamen 1200 kilometrelik toplamda olan bir etabı 4 noktada belirledik. Bu etaptaki prim kapılarla dahil olmak üzere Kırıkkale’mizin güzelliğini gelen takımlara takımlarla beraber Türkiye'mize ve oradan dünyaya servis edeceğiz.

 

KIRIKKALE NEREDE?

Biz Kırıkkale'deyiz Yani bizim artık Kırıkkale'den başka Ben görev yaptım yani Türkiye'de diplomatik görevinde de bulundum ateşelik yaptım yani en güzel yerlerde görev yaptım. Devam etmek mi lazım ? diye kendi açımdan düşündüğüm zaman devam etmem gerektiğini ve Kırıkkale'mizin adına güzellikler yapmamız gerektiği kanaatine vardım ve bunun için bir arkadaşımız daha yönetim kuruluna geldi Kırıkkale'nin şu an eli güçlendi. Kırıkkale şehrinin nerede olduğunu çok gittiğimiz yerlerde ben Kırıkkale dediğim zaman nerede diyor anlatıyorum Ankara'ya yakın artık Kırıkkale isim olarak söylediğimiz zaman ondan dolayı biliyordum veya oraya gitmiştim diyebileceği şehir haline getirmek için gayret ediyoruz.

 

8 TAKIM GELİYOR

Çarşamba günü takımlar gelecek ve 8 tane uluslararası takım geliyor, bu yarış 2024 Paris olimpiyatlarına puan veren bir organizasyon. Geçtiğimiz gün Sakarya'ya gittik, orada BMX yarışı vardı. 24 tane ülke gelmiş 290 sporcu vardı ve TRT spor canlı yayınladı. Büyükşehir belediyesi bütün masrafları karşılamış esnafımıza dışarı gelmesini sağlayan organizasyondur bizim bisiklet esnafımıza yardımcı olmak istiyoruz katkı vermek istiyoruz ve sayın valimiz Bülent Tekbıyıkoğluna özellikle çok çok teşekkür ediyorum en güzel Kırıkkaleli'den daha güzel Kırıkkalelilik yaparak organizasyona sahip çıkıyor. Türkiye’de Kırıkkale dediğin zaman artık bütün takvimlere girmiş, yarışlarını Avrupa’nın takip ettiği bir yarış haline gelecek.

 

SEVDAMIZ KIRIKKALE

Bizim herhangi bir hırsımız yok. Sadece Kırıkkale sevdamız var, herhangi bir beklentimiz yok. Herhangi bir kardeşimizle yarışımız yok, sadece Kırıkkaleli olmanın getirdiği sorumluluk var. Türkiye'de ve dünyada bir açık kapıdan girerek başarımızın tescil edilme gayreti var. Bize vereceğimiz desteklerden dolayı vereceğiniz katkılardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bu sene millet bahçesi önünden start alacak olan yarış 4 etapla tamamlanacak. Sürekli vilayette toplantı halindeyiz. Gelin hep beraber bu işi yapalım ve gelecek nesle uluslararası bir organizasyon yapan Avrupa'da kabul görmüş ve Avrupa takvimlerinde Kırıkkale’nin adının sürekli yer aldığı ve asla değiştirilemediği bir uluslararası Kırıkkale yarışının ayağını başlatırken siz de bunun içerisinde olun.

 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı