Anahtar Kelimeler: Tarihi leke olarak geçti

?Tarihi bir leke olarak geçti?

?Tarihi bir leke olarak geçti?

?Tarihi bir leke olarak geçti?

Karabacak´tan sözleşme açıklaması

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi A. Yücel Karabacak´ın geçtiğimiz gün gerçekleştirilen toplu sözleşme hakkında açıklama yaptı. Karabacak yaptığı açıklamada, ?Her anlaşma sonrası olduğu gibi, bu anlaşmayı da ?Tarihi başarı? olarak niteleyen sözde yetkili konfederasyon 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için ise yüzde 3+4´e evet dedirtildi!? dedi.

BEKLENTİYİ KARŞILAMADA

Toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi A. Yücel Karabacak açıklama yaptı.  3 Ağustos 2015 günü başlayan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Kamu işveren Heyeti ve Yetkili konfederasyon arasında atılan imza ile sonuçlandığını hatırlatan Karabacak,? Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi, 2 milyon emekli ve  aileleri ile birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızın beklentileri bu toplu sözleşmede de gerçekleşmedi. Her anlaşma sonrası olduğu gibi, bu anlaşmayı da ?Tarihi başarı? olarak niteleyen sözde yetkili konfederasyon 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için ise yüzde 3+4´e evet dedirtildi!  2013 yılında imzalanan toplu sözleşmenin vatandaşlarımızın 2014 ve 2015  bütçesinde yarattığı tahribat giderilmeden atılan bu imza önümüzdeki belirsiz dönem için tarihi bir leke olacaktır? dedi.

KONCUK, MASAYI TERK ETTİ

Karabacak yaptığı açıklamada, ?Dolar kurunun zirve yaparak 3 TL´yi bulduğu, altının gram fiyatının 110 TL´yi geçtiği, 2014 yılı enflasyonun bile yüzde 8,2 olduğu bu dönemde geçmiş yıl kayıplarımızı, emeklilerimizin beklentilerini, hizmet kollarında çözüm bekleyen yüzlerce sorunu göz ardı ederek atılan bu imza memurlarımız ve emeklilerimize 2016-2017 yıllarının da kaybedileceğinin en açık bir göstergesi oldu. Çalışma Bakanlığı´nda yapılan toplantıda bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik, ?Toplu sözleşme sürecinde sona gelindiğini, zorlu bir sürecin geride bırakıldığını, gelinen müzakereler sonunda sürecin anlaşmayla noktalandığını belirtmekten memnuniyet duyuyorum? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli