Anahtar Kelimeler: fiyatlarına !

Süt fiyatlarına zam!

Süt fiyatlarına zam!

Her geçen gün çeşitli ürünlere yapılan zamlardan çiğ sütte nasibini aldı. Hayvancılık sektöründe artan maliyetler nedeniyle ulusal süt konseyi tarafından belirlenen tavsiye fiyatı yüzde 46,9 artırıldı.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Her geçen gün çeşitli ürünlere yapılan zamlardan çiğ sütte nasibini aldı. Hayvancılık sektöründe artan maliyetler nedeniyle ulusal süt konseyi tarafından belirlenen tavsiye fiyatı yüzde 46,9 artırıldı. Tarım alanında gübre, yem ve çeşitli maliyetlere yapılan zamlar nedeniyle de hayvancılık sektörüyle uğraşan kesimde sorunlu ve sıkıntılı günler yaşıyor. Bu durum karşısında hayvancıların 8 Aralık'tan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatını 4 lira 70 kuruş olarak belirledi. 16 Haziran'da 1 Temmuz- 31 Aralık tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatı 3 lira 20 kuruş olarak satışa sunuluyordu.

ZAM AÇIKLAMASI

Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, çiftçilerin artan maliyetler karşısında gerçekten çok zor günler yaşadığını dile getirdi. Tarlalarda yeniden ekimlerin başladığını ve gübre fiyatlarının artması nedeniyle çiftçilerin gübresiz ekim yaptığına vurgu yapan Sümer, “Hayvancılık sektörüyle uğraşan vatandaşlarımız da gerçekten zor günler yaşıyor. Çeşitli maliyetlere karşı yapılan zamlar nedeniyle de Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu 8 Aralık itibariyle geçerli olmak üzere böyle bir karar aldı” dedi.

FİYAT AÇIKLAMASI

Sümer, “8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 4,70 lira olarak belirlenmiştir. Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında; 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacak. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için yaklaşık 7 kuruş fark uygulanacaktır. Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün üretim maliyetinde öngörülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verecek” dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli