Su depoların temizliğine dikkat edin

Su depoların temizliğine dikkat edin

Su depoların temizliğine dikkat edin

Yahşihan'da yapılan "Kişisel hijyen ve suyun önemi" konulu seminerde konuşan İl Halk sağlığı müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş köy muhtarlarını uyarak su depolarının temizliğin sorumlu olduklarını köyde yaşan insanlarında sağlıklarından da sorumlu olduklarını söyledi.

Köy muhtarları katıldı

Yahşihan ilçesinde "Kişisel hijyen ve suyun önemi" konulu seminer verildi. İl Halk İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığınca Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Kaymakam Ferhat Özen, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Yahşihan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Tuğba Öğden, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Ümit Hafçı, Çevre Sağlığı Şubesinde görevli  İsa Önder ve teknik personeller mahalle ve köy muhtarları katıldı. 

Bakteriyolojik kirlenme

Seminerde dünyada ve Türkiye`de su kapasitesi, bir insanın günlük su ihtiyacı, suyun kirlenme noktaları ve arıtılması, kimyasal ve bakteriyolojik kirlenmeler, sudaki kirlenmelerin önlenmesi, kaynak ve depoların temizlenmesi ve klorlanması konularında teknik personel tarafından muhtarlar bilgilendirildi

Depo temizliği önemli

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, seminerde yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye `de su ve su ürünlerinden bulaşan hastalıklar yüzünden pek çok insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Sulardan bulaşan birçok hastalığın bulunduğuna dikkati çeken Güngüneş, su depolarının klorlanması ve temizliğinin belediyelik bölgelerde belediyelerin, köylerde ise muhtarların sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Güngüneş, su depolarının temizliğinde çok titiz davranılması gerektiğini vurgulayarak Köy muhtarlarımız depoların temizliğinden sorumlu. Dolayısıyla Köyde yaşayan vatandaşların sağlığından da sorumlu. Köylerde bulaşıcı hastalıkların önlenmesi konusunda dikkatli olmaları ve su depolarının temizliğine önem vermeleri gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar, kişisel hijyen ve suyun önemi hakkında bilgilendirildi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu