Anahtar Kelimeler: Suat Mamat vefat etti

Suat Mamat vefat etti!

Suat Mamat vefat etti!

Suat Mamat vefat etti!

Efsane isim artık yok!

1977-78 yıllarında teknik direktör olarak görev yapan ve Kırıkkalespor´u şampiyon yaparak tarihte ilk defa bir ilçe takımını Türkiye 1. Futbol Ligi´ne çıkartma başarısı gösteren efsane isim Suat Mamat hayatını kaybetti.

TAZİYE MESAJLARI

İlçe olduğumuz o yıllarda Kırıkkalespor´un teknik direktörlük görevini yürüten ve bir ilçe takımını Türkiye 1. Futbol Ligi´ne çıkartan, Galatasaray ve Beşiktaş´ın eski milli futbolcularından, Suat İsmail Mamat, vefat etti. Galatasaray Kulübü´nden yapılan açıklamada, ?Eski milli futbolcularımızdan Sayın Suat Mamat´ın vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah´tan rahmet, ailesine, Türk futboluna ve camiamıza başsağlığı dileriz? denildi.

İLK GOLÜNÜ ATMIŞTI

Türkiye Futbol Federasyonu´ndan, ?Vefat ve başsağlığı´ başlığı ile yapılan açıklamada da Suat Mamat´ın FIFA Dünya Kupası Finalleri tarihinde Türkiye´nin ilk golünü atan isim olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:?A Milli Takım eski oyuncusu ve TFF Yönetim Kurulu eski üyelerinden Suat Mamat´ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 26 kez A Milli Takım forması giyen Suat Mamat, FIFA Dünya Kupası Finalleri tarihindeki ilk golümüzü de atmıştı. Merhum Suat Mamat´a Allah´tan rahmet, ailesi, tüm sevenleri ve futbol ailesine başsağlığı dileriz.?

ŞAMPİYONLUK KAZANDI

26 Kasım 2011´de, dönemin Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, TT Arena´da düzenlenen törende Suat Mamat (sağda) ve Candemir Berkman´a, sarı kırmızılı kulübe yaptığı hizmetlerden dolayı plaket vermişti. Suat Mamat, 8 Kasım 1930´da İstanbul´da dünyaya geldi. 1949-68 yılları arasında Bakırköy Sümerspor, Ankara Demirspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Vefa takımlarında forma giydi.

DÜNYA KUPASI FİNALLERİ

1952-63 yılları arasında oynadığı Galatasaray´da, 3´ü İstanbul Ligi, 1´i Türkiye Ligi olmak üzere toplam 4 şampiyonluk yaşadı. 1963-1967 arasında formasını giydiği Beşiktaş´ta da 2 şampiyonluk kazandı. Efsane futbolcu, 17 Haziran 1954´te oynanan Almanya maçında attığı golle Türkiye´nin Dünya Kupası Finalleri tarihindeki ilk golünü kaydetmişti. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe başladı. Balıkesirspor, Rizespor, Zonguldakspor, Kırıkkalespor, Mersin İdmanyurdu ve Eyüpspor takımlarını çalıştırdı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli