Anahtar Kelimeler: STK’lar oy kullandı!

STK'lar oy kullandı!

STK

STK'lar oy kullandı!

Kırıkkale'de bir ilk oldu

AK Parti tarafından 7 Haziran`da yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için bu yıl ilk defa uygulamaya başlanılan Sivil Toplum Kuruluşlarına oy kullandırma işlemi AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. STK başkanları ve üyeleri kimi milletvekili adayı olarak görmek istersiniz?” sorusuna oy kullanarak yanıt verdi.

3 isme oy verdiler

AK Parti tarafından 7 Haziran`da yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için bu yıl ilk defa uygulamaya başlanılan Sivil Toplum Kuruluşlarına oy kullandırma işlemi AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. Kırıkkale`de bulunan yaklaşık 400 dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri istemeleri dahilinde AK Parti Milletvekili Aday Adayları için oy kullandılar. Kırıkkale`de yaklaşık 32 aday adayı içerisinden kendilerine verilen listeden isimlerini işaretleyen STK yöneticileri listeden 3 ismi yazdılar. Yazılan isimler, zarflar içinde sandığa atıldı.

 576 oy kullanıldı

Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından il yönetimi tarafından sandıklar açıldı ve oylar sayıldı. Oy sayımının ardından açıklama yapan İl Başkanı Mürsel Akçay, 576 oy kullanıldı. Oylar il yönetimi seçim işleri başkanı tarafından genel merkeze gönderildi. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Ak Parti yine bir ilke imza atarak STK'ların görüşlerini aldı. Onların da söz sahibi olduklarını göstermiş ve görüşlerini alarak siyasi tarihe damga vurmuştur. Oy kullanan herekse teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve Kırıkkale için teşekkür ediyorum. Kimsenin aklına en ufak bir şey gelmesin. İsteyen aday adayı genel merkeze yönetimimiz ile gidebilir” dedi.

 Kapımız herkese açık

Seçim çalışmalarının 2. turunda yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, tüm STK`lara çağırıda bulunarak oy vermelerini ve demokratik haklarına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Akçay "Kırıkkale genelindeki tüm STK`lara buradan çağırıda bulunuyorum. Kırıkkale Valiliğinden gerekli belgelerinizi alarak, partimize başvurmanız durumunda yönetim kurulu üyeleri ve başkanlar oylarını kullanabileceklerdir" diye konuştu.

Katılım çok az oldu!

Akçay, oy kullanma işlemi öncesinde bu açıklamaları yapmıştı. Akçay'ın çağrısı üzerine STK'lardan 576 oy kullanıldı. Kırıkkale'de 420 civarında dernek ve vakıf, yani STK bulunuyor. Oy kullanma işlemine bu STK'ların ancak üçte birinin yönetimi ile katıldığı düşünülüyor. Geniş kesimin buna katılmadığı ortaya çıktı. Oylar ise sadece sayıldı ve tutanak ile genel merkeze götürüldü. Sabah saat 10:00'da başlayan oy verme işlemi akşam saat 17:00'de sona erdi. Partinin toplantı salonunda yapılan oy verme işlemi süresince kimi aday adaylarının parti içinde veya parti binası önünde kulis yaptıkları gözlendi.

 

 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli