Anahtar Kelimeler: Sporculara geliyor

Sporculara iyi geliyor

Sporculara iyi geliyor

Çankırı'da, Hititler'den kalma yaklaşık 5 bin yıllık tuz mağarasının sporcuların performansına etkileri, bilimsel olarak incelemeye alındı.

ÖNEMLİ BİR KONU 

Kırıkkale  Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Deliceoğlu ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Söyler'in yapacağı bilimsel araştırmada, mağarada antrenmanın sporculara etkisi araştırılacak. Araştırmacılar, 2021 yılına ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için düzenlenecek Avrupa ve dünya kota müsabakalarına Çankırı'da hazırlanan ve 5 Ekim'e kadar yerin 150 metre altındaki tuz mağarasında antrenman yapacak olan Türk Boks Milli Takımı sporcularının performanslarını değerlendirecek. Mağaraya girmeden ön test değerlendirmesi yapılan sporcular, antrenmanlar sonucunda tekrar teste tabi tutularak performanslarında gelişim olup olmadığı değerlendirilecek. 

BİLGİ VERİLDİ 

Mehmet Söyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, alternatif turizm faaliyetlerinden biri olan sağlık ve spor turizminin son yıllarda dünya genelinde yaygınlaştığını söyledi. Sağlık ve spor turizm faaliyetlerinden olan speleoterapi ve tuz mağarasındaki aktivitelerin arttığını anlatan Söyler, "Türkiye'nin en büyük tuz rezervine ve bütünlük hacmine sahip Çankırı'daki tuz mağarasının sportif performansa katkısı ve gelişimi yönünden faydası olup olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz. Bu sayede ilimizi hem ulusal ve uluslararası alanda tanıtmış olacağız hem de tuz mağaralarında sportif aktiviteleri yaygınlaştırmış olacağız." dedi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli