Anahtar Kelimeler: Sözleşme sevinci yaşandı

Sözleşme sevinci yaşandı

Sözleşme sevinci yaşandı

SÖZLEŞME İMZALANDI

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın en düşük bekar kadrolu işçi maaşını 29 bin lira olarak açıklamasından sonra toplu sözleşme sevinci yaşandı. Garaj Amirliği’nde gerçekleşen imza töreninde işçiler Başkan Türkyılmaz ve Belediye-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi yetkililerine teşekkür ettiler.

 

SÖZLEŞME İMZALANDI

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Kıymetli çalışanlarımız, bizler bu yola çıktığımızda kimsenin hakkını yememeye ant içtik. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.’ buyurarak emeğin önemine dikkat çekmiştir ve bu konuda insanlığa yol göstermiştir. Bizlerde bu Hadis-i Şerif’i millet olarak şiar edinen, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine inanan bir kültüre sahibiz.

 

SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Kıymetli çalışma arkadaşlarım biliyorsunuz ben 12. Belediye başkanıyım. 2019 yılında göreve gelmemle benden önceki 11 belediye başkanının yapmadığı bir işe imza attım. Buradan yine gururla söylüyorum ki 6 tanesi kadın olmak üzere tam 71 kişiye işçi kadrosu verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Her fırsatta ne diyoruz: ‘Belediyemizde kadrosuz personelimiz kalmayana dek çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ Değerli dostlar, işçilerimizin haklarını koruma altına alacağımız bugünümüzden itibaren maaşlarına da yüzde 10 zam müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum.

 

KADROLAR ONAYLANDI

Göreve gelmemizle işçi ve memur olmak üzere toplamda 137 personelimizi kadrolaştırdık. Bugün ise Belediye İş Sendikası ile yaptığımız sözleşme sonucunda 71 personelimizin haklarını güvence altına aldık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Belediyemizde çalışıpta hakkını almayan tek bir personelimiz kalmayacak. Tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun. Ayrıca 25 memur kadromuz onaylandı ilana çıkıyoruz. 20 memur kadromuz için daha çalışmalarımız devam etmekte. İşçi kadroları da vermeye devam ediyoruz. Ne demiştik:” Biz yaptık, biz yaparız!” Sizlere canı gönülden sevgi ve saygılarımı sunuyor, iyi çalışmalar diliyorum” dedi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı