Anahtar Kelimeler: Sorunlar çözülmüyor

Sorunlar çözülmüyor

Sorunlar çözülmüyor

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avcı açıklamada bulundu. Avcı, "MEB, Yaşanan Sorunları Çözmek Yerine Daha da Derinleştirmektedir” dedi.

 

DURUM AÇIKLAMASI

Avcı, "21 Eylül 2020 tarihinde yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin yaşadığı sorunlar daha da fazlalaşmış ve ağırlaşmıştır. Özellikle uzaktan eğitimde yaşanan sorunlara yeni sorunlar eklemiştir. Uzaktan eğitimin yarattığı eşitsizlikler giderek derinleşirken, öğretmenler açısından daha fazla emek harcanan, bununla birlikte emeğinin daha fazla değersizleştirildiği bir süreci yaşıyoruz” dedi.

BİLGİLER VERDİ

Avcı, "MEB, uzaktan eğitimin yükünü ve sorumluluğunu öğretmenlere, velilere ve öğrencilere yüklüyor. Özellikle ek dersler üzerinden yapılan emek gaspına, haklarımızın sınırlandırılmak istenmesine, emeğimizin yok sayılmasına karşı ve eğitim alanında yaşanan eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için 30 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 16.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak tepkimizi, taleplerimizi ve çözüm önerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Emeğimiz, haklarımız ve öğrencilerimizin eşit eğitim hakkı için tüm eğitim bilim emekçilerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli