Anahtar Kelimeler: Silah deposu gibi

Silah deposu gibi!

Silah deposu gibi!

Silah deposu gibi!

Düğünlerde 85 tabanca 39 av tüfeği ele geçirildi!

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 2 hafta içerisinde yapılan düğünlerden 34 adet tabanca, 39 adet av tüfeği, 51 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 2 hafta içerisinde yapılan düğünlerden 34 adet tabanca, 39 adet av tüfeği, 51 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen suç unsuru silahlarla ilgili olarak 129 şüpheli şahıs yakalandı. Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: ?Yaklaşık iki hafta içerisinde il merkezinde yapılan düğün merasimlerinde, ekiplerimizin yapmış olduğu diğer uygulama ve çalışmalarda ´6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması´ olaylarında, ateşli silah kullanılmasıyla ilgili toplam 124 olay meydana geldi. Bu olaylarda, 34 adet tabanca, 39 adet av tüfeği, 51 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen suç unsuru silahlarla ilgili olarak 129 şüpheli şahıs yakalandı.?

İŞLEMLER YAPILDI

Yakalanan şahıslardan 70 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu´nun ilgili maddelerince idari para cezası uygulandığını bildiren Onar, şunları kaydetti: "59 şüpheli şahıs hakkında, 6136 Sayılı Kanunu Muhalefet ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması suçundan, T.C.K´nın 170.maddesi C-bendindeki ´Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan, kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır´ hükmü gereğince haklarında adli işlem yapıldı. İlgili madde gereğince adli mercilere sevk edilen 8 şahıs hakkında cezai müeyyide uygulanmış, diğer şahıslarla ilgili soruşturma ve kovuşturmaya devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gerekli çalışmalara devam edilecektir.?



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false