Anahtar Kelimeler: Sigara denetimi yapıldı

Sigara denetimi yapıldı

Sigara denetimi yapıldı

Sigara denetimi yapıldı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü 9 Şubat Sigara Bırakma Günü nedeniyle hafta boyunca planlanan etkinlikler kapsamında müdürlük Tütün Birimi ekiplerince vatandaşların yoğun olarak kullandığı Aybimaş AVM´de stant kuruldu.


DENETİM YAPTILAR
Açılan stantta, sigaranın zararları, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ilimizde faaliyet gösteren sigara bırakma poliklinikleri, kapalı alanlarda tütün ürünü kullanımı durumunda vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri ALO 184 Tütün İhbar Hattı ve Yeşil Dedektör Uygulaması hakkında bilgiler verilerek, vatandaşlarımızla birlikte bakanlığımız tarafından gönderilen el dövizleriyle fotoğraf çekildi.

UYARILAR YAPILDI
Ekipler, sigara bırakmak için açılan satanda gelen vatandaşları Sağlıklı Yaşam Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine yönlendirildi. Ayrıca Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Kılıç, Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Hafçı, İl Tütün Koordinatörü Şeref Kutbay, Tütün Denetim Ekibi ve diğer çalışanlarımızla birlikte ekiplerimiz gün içerisinde yaptıkları esnaf denetimlerinde kapalı alanlarda tütün kullanımı ile ilgili vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza uyarılarda bulunmuşlardır.

BİLGİLER VERİLDİ
Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Murat Ağırtaş, "Müdürlüğe bağlı merkezde 4 kişiden oluşan 4 ekip ve ilçelerimizde 3 kişiden oluşan 8 ekip olmak üzere toplam 12 Tütün Denetim ekibimiz bulunmaktadır. Denetim ekipleri bünyesinde sağlık personeli, polis ve zabıta memuru görev yapmakta olup, 08.00-24.00 saatleri arasında görev yapmaktadırlar. ALO 184, Yeşil Dedektör Uygulaması ve müdürlüğümüze gelen ihbarlar Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemine düşmekte olup, ekiplerimiz olay yerine giderek müdahale etmektedir. Tütün denetimlerimiz ilimizde ilk olarak Temmuz 2010 yılında uyarı amaçlı işyerleri denetimlerine başlanmış olup, Temmuz 2011 yılı itibariyle idari para cezası uygulaması başlamıştır.

DEVAM EDECEK
Bu kapsamda Tütün ve Tütün Mamulleri kullanılmasına imkan sağlayan işletmelere ve şahıslara yönelik idari para cezası uygulanmaktadır. 2020 yılı itibariyle kapalı alanda Tütün ve Tütün Mamulleri tüketen şahıslara 187 TL. işletmelere ise 2.579 ile 12.938 TL. arasında idari para cezası uygulanmaktadır. 2019 yılı içerisinde toplam 42539 denetim gerçekleştirilmiş olup, 66 iş yerine 186.528 TL ceza kesildi. Yeni aynı dönem içerisinde 54 kişiye 8.262 TL para cezası kesildi. Denetimler sürekli bir şekilde devam edecektir? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli