Anahtar Kelimeler: Sıcak havadan korunun

Sıcak havadan korunun

Sıcak havadan korunun

Sıcak havadan korunun

Sıcak uyarısı!        

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ender Feramiş Güngüneş, bebekler, yaşlılar, hamileler, kronik hastalığı bulunanlar ile aşırı kiloluların ve açıkta çalışanların saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

SAAT 10.00 İLE 16.00 SAATLERİ

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ender Feramiş  Güngüneş, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle risk grubunda bulunan bireylerde önemli sağlık sorunlarının yaşayabileceği belirtti. Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini ifade eden Güngüneş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi” Hava sıcaklığındaki artışın fazla olması nedeniyle gerekli önlemler alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Özellikle dört yaşından küçük çocuklar, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyacı olanlar, gebeler, 65 yaş ve üzeri yaşlılar, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, kronik hastalığı olanlar (şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, psikolojik hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları) sürekli ilaç ( özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürürcü, depresyon ve uyku ilaçları ) kullananların, alkol ve madde bağımlılarının etkilenebilecektir” ifadesini kullandı.

NELER YAPMALIYIZ?

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ender Feramiş  Güngüneş sıcaktan korunmak için alınması gereken tetbirleri de şöyle sıraladı: Günün en sıcak saatlerinde ( 10.00 – 16.00 ) mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamalıdır, dışarı çıkılması halinde açık renk, hafif, bol ve sıkı dokunmuş giysiler tercih edilmeli, şapka ve gözlük kullanılmalıdır, fiziksel aktiviteler için sabah ve akşam saatleri tercih edilmelidir, risk altındaki yetişkinler ve yaşlılar, günde en az iki bebekler ise daha sık izlenmelidir,Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır, vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalıdır,Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre sıvı tüketilmelidir, yağlı besinlerden, özellikle kızartma ve kavurma türü yiyeceklerden kaçınılmalıdır, vücut direncini arttırmak için bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir,Sıvı alımında su esas olmak üzere, su dışında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine, süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir, kafein, alkol ve fazla miktarda şeker içeren içecekler vücuttan daha fazla sıvı kaybına yol açtığı için tüketilmemelidir, dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin, tüketiminden kaçınılmalı, çabuk bozulma riski olan besinler (et, yumurta, süt, balık vb.) açıkta bekletilmemeli, besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false