Anahtar Kelimeler: Siber semineri

Siber suç semineri

Siber suç semineri

Kırıkkale'de lise öğrencilerine, sosyal medya güvenliği, sosyal medyada risk ve tehditler, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla eğitim veriliyor.

SEMİNER DÜZENLENDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, SİBERAY Projesi kapsamında yeni eğitim ve öğretim yılında da liselerde okuyan öğrencilere yönelik eğitimlerine devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelen polis ekipleri, sosyal medya güvenliği, sosyal medyada risk ve tehditler, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla oluşturulan SİBERAY Projesi çerçevesinde öğrencilere bilgi verdi.

KONU ANLATILDI

Seminerde öğrencilere projenin tanıtımı yapılarak, teknoloji bağımlılığı, siber suç ve siber zorbalık, siber güvenlik ve yaptırımlar, yetkisiz erişim, dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve yasadışı bahis gibi konular anlatıldı. Her gün iki okulda, iki oturum şeklinde seminer düzenleyen ekipler, yıl içerisinde tüm lise öğrencilerine ulaşmayı amaçlıyor.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli