Anahtar Kelimeler: Sertifikalı anne oldular

Sertifikalı anne oldular!

Sertifikalı anne oldular!

Sertifikalı anne oldular!

Annelik eğitimi verildi

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde anne adaylarına gebelik, annelik, bebek emzirme ve diğer konularda eğitim verildi.

SERTİFİKALI ANNELER

Gerçekleştirilen eğitim sonunda kursa katılan anneler ve anne aylarına katılım belgesi ve sertifika verilirken, anne adayları ve anneler sertifikalı oldular. Sağlıklı Yaşam Merkezi´nde bu amaçla düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan katıldı ve eğitimini tamamlayanlara sertifikalarını verdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırıkkale Halk Sağlığı İl Müdürü Feramiş Güngüneş, programın önemini anlattı, devam edeceğini söyledi ve herkese mutlu bir hayat diledi.

ANNE SÜTÜ ANLATILDI

Programda Emzirme Haftası münasebetiyle anne sütünün önemi, lohusalık, doğum ve doğum sonrası bakım, emzirme gibi konularda da bilgi verildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ?Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde Gebe Bilgilendirme Sınıfımız faaliyetine başladığı 2014 Ağustos ayından bu yana tüm birimleriyle faaliyetine devam etmektedir. Gebe Bilgilendirme Sınıfında anne adaylarımıza ve talep olması halinde eşlerine doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım, lohusalık dönemi, yenidoğan bakımı, anne sütünün önemi ve emzirme hakkında detaylı bilgiler verilmektedir.

HEDİYELER VERİLDİ

Özellikle 1-7 Ekim Emzirme Haftası münasebetiyle müdürlüğümüzün hazırladığı programda;

dünyanın en mucize gıdası olan anne sütünün faydaları, emzirme teknikleri, emzirme döneminde karşılaşılan sorunlar, özellikle çalışan anneler için anne sütünü saklama teknikleri, saklanan sütün tekrar bebeğe nasıl verilebileceği, emzirme süreleri, ek gıdaya başlama zamanları anlatılmıştır. Söz konusu program sonunda eğitimlerini tamamlayarak katılım belgelerini almaya hak kazanan katılımcılara Vali Yardımcımız Dr. Ayhan Özkan ile beraber tarafımızdan Gebelere Katılım Belgesi ve bebeklerine hediyelerini takdim ettik? denildi.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu