Şerife ninenin adı hastaneye verilecek

Şerife ninenin adı hastaneye verilecek

Şerife ninenin adı hastaneye verilecek

Bakan açıkladı?

Sulakyurt ilçesindeki devlet hastanesinin acil servisine, çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşlarındaki Şerife Cesaretli´nin adı hastaneye verilecek.

ŞERİFE CESARETLİ

Türkiye´yi duygulandıran Şerife Cesur´un çamurlu olduğunu farklılık ettiği ayakkabılarını çıkardığı görüntülerin paylaşılması üzerine Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı. Bakanlık, Sulakyurt Devlet Hastanesi´nin ismini "Şerife Cesaretli " olarak değiştirme sonucuna vardı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhabirine yaptığı açıklamada, Şerife Nine´nin ayakkabılarını çıkararak acil servise girdiği görüntülere ilişkili olarak , "Bu büyük halkın değerlerinin ne kadar derin ve köklü olduğunu gösteren çok iyi bir fotoğraf. Sağlık problemi için bir hizmet aldığı mekana giden büyüğümüzden, bu halkın değerlerinin delegasyonu uygulamasını görmüş olmak, bu halkın ne kadar büyük olduğunun ve kuvvetli değerleri olduğunun ifadesini temsil etti" değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Şerife Nine´nin bu davranışının gençlere misal olduğunu anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "O gün hakikaten gençlere, bu değerin yansıtılması manasında verdiği ölçüt için teşekkür ediyorum. Ayakkabılarını çıkarmasına sebep yok. Hiçbir hastamızdan bu şekilde bir talebimiz de yok. O duyarlılık, hassasiyetin verdiği bir mesaja ülke olarak da millet olarak da büyük ihtiyacımız var. O haberdir. Bir hastanın hassasiyetinin nereye kadar varabileceğinin illetine bilhassa sağlık camiası olarak büyük ihtiyacımız var.  Şerife annemiz, sağlık personelinin yüreğine su serpti. Halkın kadim değerleri manasında mühim mesaj verdi. Bu sebeple yarın Kırıkkale´ye, Sulakyurt´a gidiyoruz. Sulakyurt Devlet Hastanesi´ne Şerife anne ismini veriyoruz. Rabbim kendisinden razı olsun. Ömrünü bereketli kılsın. Haberin Türkiye´ye mal olması manasında Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum."



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli