Anahtar Kelimeler: Şehit Zöngür anıldı

Şehit Zöngür anıldı

Şehit Zöngür anıldı

Şehit Zöngür anıldı

 

Duygusal anlar yaşandı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından düzenlenen programla Şehit Jandarma Er Adem Zöngür kabri başında anıldı.

Yemek verildi

Şehit anma programı ailesi tarafından dernek bahçesinde yemek ikramı ile başladı. Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Veli Karacaköylü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Ahmet Güneş, Merkez Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tamer Duman, Şehitlik Camii Din Görevlisi Yalçın Demirel, Dernek Başkanı Rıfat Öcal, şehit aileleri ve gaziler katıldı.       

33 kişiyle şehit oldu

Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Jandarma Er Adem Zöngür hakkında misafirlerini bilgilendirdi. Öcal, Şehidimiz, İlkokulu Köyünde Ortaokulu Keskin İlçesinde tamamlamış ve vatani görev sırası gelene kadar televizyon tamircisi olarak çalışmıştı. Şehidimiz,1992 yılında vatani görevini yapmak üzere Çanakkale'de acemi eğitimini tamamlamış ve usta birliği olan Hakkâri – Çukurca ‘ya dağıtım olmuştu. Yeni görev yerine giderken Bingöl karayolunda 33 arkadaşı ile beraber Eli Kanlı Terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülerek şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Evli olan şehidimiz, annesinin ismini verdiği Münevver isminde bir kız babası idi. Şehidimizin kızı Münevver henüz 33 günlük iken babası şehit olmuştu. Münevver kızımız İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde Çevre ve Şehircilik Bölümü Üçüncü sınıf öğrencisi olarak eğitim öğretimine devam etmektedir” dedi.

Dualar edildi

Keskin İlçesi Barak Köy Mezarlığına defnedilen Şehidimiz Kabri başında gözyaşları içerisinde dualarla anıldı. Düzenlenen Programa, Keskin İlçe Emniyet Müdürü Murat Çöloğlu ve Emniyet Personeli, Keskin İlçe Jandarma Komutanı Sinan Burak Kurt ve askeri personel, Şehitlik Camii din görevlisi Yalçın Demirel, Dernek Başkanı Rıfat öcal, Şehit aileleri ve Gaziler katıldı. Şehitlik Camii Din Görevlisi Yalçın Demirel tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false