Anahtar Kelimeler: Şehitlikte duygusal anlar

Şehitlikte duygusal anlar

Şehitlikte duygusal anlar

Şehitlikte duygusal anlar

?Mezar taşlarına sarılıyoruz?

 

 

KIRIKKALE´de, 30 Ağustos Zafer Bayramı renkli görüntülere sahne olurken, şehitlik ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı. Atatürk Anıtı´na çelenklerin konulmasından sonra Fevzi Çakmak Caddesi´nde halk oyunları gösterisi ve şiirler okundu, resmi geçit töreni yapıldı.

 

DUALAR EDİLDİ

Kırıkkale Şehitliği´nde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ve Kurban Bayramı öncesi ziyaret düzenlendi. Ziyarete Vali Mehmet İlker Haektankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkan, il müdürleri, sivil toplum örgütleri, şehitlerin yakınları ve gaziler katıldı. Kuran-ı Kerim okunup, dua edildikten sonra Vali Haktankaçmaz ve beraberindekineler şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

 

MEZAR TAŞLARINA SARILIYORUZ

15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olan Özel Hareket Polisi Hakan Yorulmaz´ın annesi Hamide Yorulmaz duygu dolu anlar yaşarken, tepkilerini dile getirdi. Şehidin babası İsmail Yorulmaz da, "Oğlum nur içinde yatsın. Ancak bayram günleri geldikçe mezarındaki taşlara sarılıyoruz, yokluğunu hissediyoruz. Herkes bayramda çocuğuna, biz de mezar taşlarına sarılıyoruz. Memleketimize, milletimize, canımıza kast ettiler, ocağımızı batırdılar. Allah onları kahretsin, şehitlerimize Allah rahmet eylesin" dedi.

 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ise açıklamasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı´nı birlikte kutladıklarını belirterek şöyle dedi: "Her iki bayram vesilesiyle bugün aziz şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik, karanfil bıraktık. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlık, sıhhat diliyordum. Bizlere bu mukaddes toprağı emanet bırakanların hangi fedakarlıkları yaptıklarını biliyoruz. Bu bilinçle bizler şehitlerimizi ve şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ziyaret ediyoruz."

 



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu