Anahtar Kelimeler: Şehitlik ziyaret edildi

Şehitlik ziyaret edildi

Şehitlik ziyaret edildi

Şehitlik ziyaret edildi

Duygusal anlar yaşandı

KIRIKKALE´de, şehitlik mezarlığında düzenlenen anma töreninde, şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

ŞEHİTLİĞE ZİYARET

KIRIKKALE´de, şehitlik mezarlığında düzenlenen anma töreninde, şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Şehit kızı 13 yaşındaki Aybüke de babasının mezarını ziyaret ederken, onu çok özlediğini söyledi. Hakkari´de,  PKK´lı terör örgütü mensuplarınca askeri araca konulan bombanın patlaması sonucu 2005 yılında 30 yaşında şehit olan İstihkam Kıdemli Üstçavuş Şevket  Kaygısız´ın  Ankara´da,  Gazi Üniversitesi Vakıf Koleji 7´nci sınıfında okuyan 13 yaşındaki kızı Aybüke, annesi Mehtap ile birlikte babasının mezarını ziyaret etti, onu çok özlediğini söyledi. Anma törenine Vali Mehmet  İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker,  Jandarma Komutanı Albay İsa Çakma, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, il müdürleri ve şehit yakınları katıldı.  Kuran okunup, okunan dua sonrası Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktılar.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Vali Haktankaçmaz şehit mezarlığında yaptığı açıklamada, "Ramazanımızı böyle huzurlu geçirip, bayramımızı kutlama arifesine geldiysek, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde olduğunun farkındayız. Bugün de şehitlerimize minnet borcumuzu göstermenin, onlara teşekkür ettiğimizin ifade etmenin bir göstergesi olarak şehitliğimizi ziyaret ettik, şehit aileleri ile birlikte bir cennet bahçesi gibi olan mezarlarına karanfil bıraktık. Bu vesile ile bir kez daha bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimizi aynı şekilde ebediyete göç edenlere rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlık diliyorum. Şehit ve gazi yakınlarımız da şehitlerimiz de fedakarlığını en büyüğünü yaptılar. Canlarından kıymetli olan çocuklarını, eşlerini ve babalarını şehit verdiler. Bizim için, bu ülke için, vatan için, bu bayrak için şehit verdiler. Şehitlere olduğu kadar, onlara da bir minnet ve şükran borcumuz var. İnşallah bu bayrak göklerde dalgalandığı müddetçe, bizler bu topraklarda bu şehitlerimizin, gazilerimizin sayesinde rahatça yaşamaya devam edeceğiz. Hepsine bir kez daha rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

AYBÜKE BABASINA GELDİ

Babası şehit olduğunda henüz 5 aylık olan Aybüke  Kaygısız, annesi Mehtap ile birlikte babasının mezarını ziyaret etti. Babasının mezarı başında dua ederken duygu dolu anlar yaşayan Aybüke, "Şehit babamı her geçen gün daha çok özlüyorum" dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli