Şehit Saydam´ın ismi okulda yaşatılacak

Şehit Saydam´ın ismi okulda yaşatılacak

Şehit Saydam´ın ismi okulda yaşatılacak

İsmi okula verildi

Kırıkkale Yeşilvadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin ismi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Okulda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Rıfat Öcal, şehidin ailesi ve okul müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlanan tören, Kur´an-ı Kerim tilaveti, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Çetin, törendeki konuşmasında, şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğunu vurgulayarak, onların bu vatan ve bu bayrak için şehit olduklarını söyledi.

İSMİ OKULA VERİLDİ

Şehitlerin isimlerini okullarda yaşatmaya devam ettiklerini ifade eden Çetin, bugün de Şehit Musa Saydam´ın ismini okula verdiklerini kaydetti. Şehit Musa Saydam´ın fotoğraflarının yer aldığı şehit köşesinin de açıldığı törende, İl Milli Eğitim Müdürü Çetin tarafından şehidin ailesine Kur´an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. Musa Saydam, 15 Ağustos 2015´te, Bingöl´ün Karlıova ilçesinde, yol keserek kimlik kontrolü yapan terör örgütü PKK mensuplarına müdahalede bulunan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşmüştü.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli