Şehit Kaya´nın ismi okulda yaşayacak

Şehit Kaya´nın ismi okulda yaşayacak

Şehit Kaya´nın ismi okulda yaşayacak

Anlamlı bir çalışma daha

 

Kırıkkale´de Yenişehir Ortaokulu´nun ismi Şehit Bekir Ferhat Kaya Ortaokulu olarak değiştirildi. Bundan böyle şehrin ismi okulda yaşayacak.

 

 

İSMİ OKULA VERİLDİ

Okulda düzenlenen törene, Yahşihan Kaymakamı Yılmaz, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, şehidin ailesi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlanan tören, Kur´an-ı Kerim tilaveti, şehidin özgeçmişi ile şehit Kaya için yazılan şiirlerin okunmasıyla devam etti. Kaymakam Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehidin ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, Kaya´nın sadece bu ailenin değil, tüm milletin şehidi olduğunu söyledi.

 

DAİMA YANLARINDAYIZ

Şehit Kaya´nın öğretmen kardeşi Murat Kaya da "Kardeşimin isminin ölümsüzleştirilmesinde emeği geçen herkese şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Vatan sağ olsun. Kardeşim vatani görevini yaparken şehit olmuştur. İnşallah Peygamber Efendimize komşu olur ve bizlere de şefaatçi olur." dedi. Törende açılan şehit Kaya´nın fotoğraf sergisi ve slayt gösterisi sırasında şehidin ailesi duygulu anlar yaşadı. Polis memuru Bekir Ferhat Kaya, Iğdır´da 8 Eylül 2015 tarihinde terör örgütü PKK´nın gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşmüştü.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli