Anahtar Kelimeler: Atalay seçimde aday olabilecek

Atalay seçimde aday olabilecek

Atalay seçimde aday olabilecek

Atalay seçimde aday olabilecek

Nerden aday olacak?

AK Parti olağan kongrenin 12 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Kongrede Parti Tüzüğü´ne ek bir madde konulacağı bildirildi. Bu madde ile 3 dönem kuralı esnetilecek. Böylece başta eski Beşir Atalay olmak üzere yaklaşık 70 eski milletvekili erken seçimde aday olabilecek

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), toplantısında bazı kararlar alındı. Genel Başkan Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun başkanlığında Parti genel merkezindeki toplantıda hükümet kurma süreci değerlendirildi. Toplantıdan sonra  Parti Sözcüsü Beşir Atalay bir açıklama yaptı. Atalay, Bundan sonrasıyla ilgili, hükümet kurmayla ilgili çalışmaların cumhurbaşkanının elinde olduğunu söyledi.

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Atalay Genel Kurul ile ilgili olarak bütün çalışmalar yürürken bir yandan da büyük kongrenin hazırlıklarının yapıldığını söyledi. Atalay ?Olağan kongremizi bu sonbaharda yapmamız gerekiyor. Üç yılda birdir olağan kongremiz. Dolayısıyla olağan büyük kongremizi de yapma kararı aldı MKYK bugün. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi Ankara´da en büyük salonu olan Arena Spor Salonu´nda gerçekleştireceğiz.? Dedi.

3 DÖNEM KURALI

Ak Parti´nin Olağan Büyük Kongre tarihi belli oldu. 12 Eylül´de Ak Parti, büyük kongre için buluşacak. Ancak bu kongrede Parti Tüzüğü´ne ek bir madde konulmasına karar verildi. Yeni maddeye göre 3 dönem kuralına esneklik getirilecek ve 7 Haziran´da seçime giremeyen 70 eski milletvekillerine erken seçimde aday olma imkanı tanınacak. Diğer yandan da bu yıl 3. dönemine giren 26 milletvekili için kapı kapanmayacak. Onlar için de 3 dönem kuralı esnetilecek ve bu seçimlerde aday olmalarının yolu açılacak.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false